Diyarbakır'ın Fethi Büyük Coşkuyla Kutlandı

Diyarbakır’ın fethi, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen programla kutlandı. Çok sayıda kişinin katıldığı kutlamada Diyarbakır’ın fethi, kum sanatı oyunuyla anlatıldı.

Diyarbakır'ın Fethi Büyük Coşkuyla Kutlandı
AGD tarafından düzenlenen programda, Diyarbakır’ın fethi büyük bir coşkuyla kutlandı. Yenişehir ilçesi Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen programa, AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, bölge başkanları, dernek üyeleri, İslami Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, İslam aleminin önemli şahsiyetleri canlandırılarak sık sık tekbir getirildi.

Programda konuşan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, İslam coğrafyasının Mekke, Medine ve Kudüs, İstanbul gibi Diyarbakır’ın da göz bebeği olduğunu söyledi.

Turhan, "Allah’ın kutlu elçilerine ve Efendimiz’in her biri gökteki bir yıldız gibi olan mübarek arkadaşlarına ev sahipliği yapan Diyarbakır, elbette bu coğrafyada maneviyatın başşehridir. İşte bu maneviyat başkenti bu akşam burada Hazreti Ömer’in emaneti, İyaz bin Ganem’in emaneti bir fethe ev sahipliği yapmaktadır. Diğer taraftan yaklaşık bir yıllık bir süreçte, Cizre’den Sur’a, bu coğrafyada hepimizin canını yakan gelişmeler yaşanmış, yıkımlar olmuş, can kayıpları meydana gelmiştir. Bütün bu sıkıntılar hepimiz için sarsıcıdır. Dualarımız ve gayretimiz yaraların sarılması, mağduriyetlerin giderilmesi, hak ve özgürlüklerin gereğinin yapılmasıdır. Bilindiği üzere Diyarbakır, Mekke’nin Fethi’nin üzerinden on yıl geçmeden İslam toprağı olmuş bir şehrimizdir" dedi.

Program daha sonra Diyarbakır’ın fethini anlatan sinevizyon gösterimi ve ardından kum sanatıyla sona erdi.
Kaynak: İHA