Turgut Özal Üniversitesi'nde Bahar Şenlikleri

Turgut Özal Üniversitesi (TÖÜ) geleneksel Bahar Şenlikleri düzenlenen etkinliklerle tamamlandı.

Tiyatro ekibi Mahşer-i Cümbüş ve standup’çı Doğu Demirkol ile kahkahaya boğulan TÖÜ öğrencileri Gece Yolcuları, Urfa Sıra Gecesi Ekibi ve üniversitenin gruplarıyla müziğe doydu. Öğrenciler son sınavlar öncesi stres atma imkânı buldu. Etkinliklere öğrencilerimiz ilgisi büyük oldu.

5. Bahar Şenliği 11 Mayıs’ta Rektörlük ve Batı Kampüs’te gerçekleşti. Üniversitenin müzik grupları popüler şarkılar ve kendi besteledikleri eserlerle şenliğe renk kattı. Horon tepen öğrenciler bahçe etkinliklerinde birbirinden keyifli oyunlarla vakit geçirdi. Eğlenceli oyunlar oynayan, türküler şarkılar söyleyip dans eden gençler için kavurma ve pilav ikram edildi. Kavurma ikramında Rektörümüz Prof. Dr. Abdulkadir Şengün döner ve kavurma öğrencilere ikram etti.

Şenliklerde Urfa Sıra Gecesi Ekibi sabah ve öğleden sonraki kısımda iki kere sahne alarak türküler ve halaylarla öğrencileri coşturdu. Merkez kampüs Konferans salonunda üniversite öğrencilerini bu kez son dönemin popüler tiyatro grubu Mahşeri Cümbüş karşıladı. Ekip 1 saat boyunca tiyatro sporu adını verdikleri gösterilerle keyifli anlar yaşattı. Filinta Dizisi başrol oyuncuları öğrencilerimizle keyifli bir söyleşi yaptı.

Mahşeri Cümbüş’ten sonra öğrenciler bu kez stand-up’ın yeni ismi Doğu Demrkol’u ağırladı. Demirkol esprileriyle öğrencileri gülmekten kırdı geçirdi. Şenliklerin finalinde gençliğin şarkılarıyla büyük beğenisini toplana pop müzik grubu Gece Yolcuları sahne aldı. Grup 2 saat boyunca en sevilen parçalarını Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri için seslendirdi. Şenliklerde sportmen öğrencilerimizde ödül aldı.
Kaynak: İHA