Suşehri'de Köylülerin Sulama Kanalı İsteği

Suşehri ilçesindeki iki köydeki vatandaşlar, arazi sulaması için kullanılan arklarının kapalı boru sistemine alınmasını istiyor.



İlçeye bağlı Yeşilyayla ve Boyalıca köyleri tarım arazilerini sulamak için, Gemin Deresinden alınan kaynaktan su getirmek için her yıl sulama arkının 14 kilometersini temizliyor.

Su arkının geçtiği bölgenin hem kayalık, hemde toprak kayması çok olmasından dolayı her yıl tkapandığını belirten köylüler, yetkililerden arkın kapalı sisteme alınması için destek bekliyor.

Yeşilyayla köyü muhtarı Yıldıray Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Her yıl taş ve toprakların su arklarına düşmesinden dolayı temizlemek zorunda kalıyoruz. Tüm çalışmaları kazma ve kürekle yapıyoruz. Her yıl 50 kişilik ekiple yaklaşık 10 gün çalışıyoruz. Yetkili makamlarımızın bu sulama kanallarının kapalı sisteme almasını istiyoruz.' diye konuştu.

Her iki köyün kullandığı tarım arazilerinin 6 bin 300 hektar olduğunu söyleyen Yılmaz, suyun kapalı sisteme alınması durumunda bu rakamın 11 bin hektar olacağını ifade etti.

Yılmaz, sulama kanalının 2009 yılında 900 metresinin 2015 yılında da 104 metresinin Sivas İl Özel İdaresi tarafından borularla kapalı sisteme alındığını aktararak, 'İnşallah buranın kapalı sisteme aldırmak için elimizden geleni yapacağız. Artık yıllardır çektiğimiz bu çileden kurtulmak istiyoruz.' dedi.

Kaynak: AA