Sarıkaya'ya İş Ve Kültür Merkezi

Sarıkaya Belediyesi tarafından yapımı planlanan Sarı Zeybek İş ve Kültür Merkezi'nin temeli atıldı.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, temel atma töreninde yaptığı konuşmasında, iş ve kültür merkezinin bin 42 metrekare taban alana sahip olduğunu, toplam inşaat alanının 3 bin 834 metrekare alana sahip olduğunu söyledi.

Zemin katta ise 30 metrekare ile 120 metrekare arasında değişen toplam 18 tane iş yeri olacağını ifade eden Açıkel, 'Birinci katta, zeminin bir üstünde 70 metrekare ile 138 metrekare arasında değişen 12 adet ofis, büro tarzı iş yerimiz olacak. Onun bir üst katında, 500 metrekare çok amaçlı bir salonumuz olacak. Onun yan tarafında 290 metrekare hanımlarımız için sadece bayanların kullanabileceği bir spor salonumuz olacak. 260 metrekare yine hanımlar için bir lokal olacak. Kendileri rahatlıkla oturup kalksınlar diye. Üst katında, bugüne kadar büyük eksikliğini duyduğumuz, bir sinema ve tiyatro salonu, bir konferans salonumuz olacak. Projemizin bedeli yaklaşık 3 milyon 200 bin lira civarında. Yine kredi çekmeden tamamen öz kaynaklarımızla yapmayı düşünüyoruz.' dedi.

Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen personellerine teşekkür eden Açıkel, 'İnşallah bu projeyle hem belediyemiz, hem bütün Sarıkaya, büyük bir ihtiyacını gidermiş olacak. Profesör geliyor, konuşmacı geliyor, sohbet etmek için hoca geliyor, milletvekillerimiz geliyor, bakanımız geliyor ağırlayacak yer bulamıyoruz. İnşallah Sarıkaya Belediyesi bu sorunu da gidermiş olacak, Allah hayırlı uğurlu eylesin.' diye konuştu.

Kaynak: AA