Orhan Doğu Karikatür Sergisi

Orhan Doğu'nun Eyüp'te karikatür sergisi açıldı.

Eyüp Belediyesi Sergi Salonunda yapılan açılıştan sonra AA muhabirine açıklama yapan Doğu, 22 yaşında Eyüp'ten ayrıldığını ama ilçeden kopmadığını söyleyerek, 'Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Doğduğum yerde sergi yapmak benim için büyük bir onur.' dedi.

Genç karikatüristleri beğenerek takip ettiğini aktaran Doğu, 'Benim açtığım sergiyi başka açılacak sergilere göre farklı düşünmek lazım. Çocukluğumun geçtiği yerleri koklayarak sergi yapmak son derece mutluluk verici bir olay. Karikatür çalışmalarıma çok nadir olarak devam ediyorum ama yeni nesil karikatürleri takip ediyorum.' diye konuştu.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ise, 'Kültürümüzün, medeniyetimizin en önemli unsurlarını taşıyan bir çok üstadın burada misafirimiz olduğunu görebiliyoruz. Çok büyük musiki üstadları, halk sanatçıları, şairler, tarihçiler hatta padişahların ilçemizde bulunduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bünyesinde pek çok sanatçı çıkarmıştır. Orhan Doğu bunlardan biri. Karikatür dalında çok sayıda başarıya imza atmış üstadımız. Onun sergisine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz.' ifadelerini kullandı.

Sergi 24 Mayıs Salı gününe kadar ziyaret edilebilecek.

- Orhan Doğu

1932'de Eyüp'te doğan Doğu, Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimari bölümünden mezun oldu.

Karikatür çizmeye ortaokulda başlayan sanatçı, 1953 yılında Yunus Nadi armağanı karikatür birincisi oldu.

Orhan Doğu uzun yıllar bir çok karikatür ve mizah dergisine karikatürler çizdi. 1975 yılında İtalya'da Verçelli'de 10 Türk karikatürcüsüyle ödül aldı. O yıldan beri Karikatürcüler Derneğinin bütün çalışmalarına ve sergilerine katıldı.

1980'de Doğayı Koruma Derneği ödülü alan, 1990'da Karikatürcüler Derneği başkanlığını yapan Doğu, ulusal ya da uluslararası bir çok karikatür yarışmasının seçiciler kurulunda yer aldı.

Kaynak: AA