Manavgat Ziraat Odası'ndan 17 TL'ye Yumurta Tavuğu

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında 4 bin adet yumurta tavuğu getirerek vatandaşlara 15 liradan dağıtımını yapan Manavgat Ziraat Odası vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda yeniden tavuk getirme kararı aldı.

Manavgat Ziraat Odası'ndan 17 TL'ye Yumurta Tavuğu
Günümüzde tavukçuluğun önemli bir endüstri sektörü haline gelme yolunda dev adımlarla ilerlediğine dikkat çeken Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin “Yumurta tavukçuluğu, insan beslenmesinde mükemmel bir gıda olan yumurtanın üretimi açısından çok önemli bir yetiştiricilik faaliyetidir. Çünkü yumurta, anne sütünden sonra insanın ihtiyacı olan tüm besin ögelerini bulunduran tek besin kaynağıdır. Bir insanın dengeli beslenmesi için her gün belirli miktarlarda hayvansal ürün yemek zorundadır.

Bölgemizde turizmin yanı sıra tarım ve hayvancılık da gelişmektedir. Kırsal kesimlerdeki üreticilerimizin yumurta ve tavuk ihtiyacını karşılamak adına Ziraat odası olarak bölgemize uygun Lohman Brown (kırmızı tavuk) , 17 haftalık tavuk getirerek 17 tl ücretle satışa sunacağız. Satışa sunulan tavukların yumurtaları 50-65 gr ağırlığında olup büyük boy sınıflandırmaya girmektedir. 3- 5 yıl boyunca yüksek verimde yumurta üretimi yapan bu tavuklar üreticilerimizin istekleri doğrultusunda sipariş usulüyle getirilip satışa sunulacaktır. Tavuk siparişi vermek isteyen çiftçilerimizin 16 Mayıs Pazartesi günü mesai bitimine ne kadar odamıza başvurmaları gerekmektedir” diye konuştu.

Kaynak: İHA