Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş Açıklaması

'Demokrasi içerisinde kuracağınız sistemler insanları mutlu ediyorsa bizi de mutlu eder'.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 'Demokrasi içerisinde kuracağımız sistemler insanları mutlu ediyorsa bizi de mutlu eder.' dedi.

Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü binasında yaptığı açıklamada, başkanlık sistemini değerlendirdi.

Seçimlerin şeklinden çok demokratik çıtanın yükseltilmesi gerektiğini ifade eden Savaş, 'Demokrasi içerisinde kuracağınız sistemler insanları mutlu ediyorsa bizi de mutlu eder. A, b, c, şeklidir diye bunları konuşacağımıza toplumdaki bütün problemleri halledecek, birlik ve bütünlüğü sağlayacak meselelerle uğraşmamız lazım.'' diye konuştu.

- Belediyeler ve valiliğin birleşmesi

Savaş, Hatay Valisi Ercan Topaca'nın ''Belediyelerle ve valiliklerin birleşmesi'' önerisiyle ilgili ise ''Seçilen valide olsa büyükşehir belediye başkanı da olsa demokratik teamüllere uygun seçildikten sonra önemi yok. Yerel halk bu işe teveccüh gösterdikten sonra seçilenin büyükşehir belediye başkanı ya da vali olmasının hiçbir önemi yoktur. Önemli olan burada seçilen insanın seçildiği yerel mekanizmayı demokratik bir şekilde temsil etmesidir.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA