Esendere Ortaokulu Bilim Şenliği Düzenlendi

Adıyaman’ın Kahta ilçesi Esendere Ortaokulu tarafından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı 2015-2016 dönemi kapsamında bilim şenliği günleri düzenlendi.

Esendere Ortaokulu Bilim Şenliği Düzenlendi
Fuara, Kahta Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdurrahman Yılmaz ile İsmail Öner, Esendere Ortaokulu Müdürü İsmail Tümer, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Fuar ile ilgili açıklama yapan Esendere Okul Müdürü İsmail Tümer, “Okulumuzda eğitim gören bilim ve bilimsel çalışmalara ilgi duyan öğrencilerimizin kendilerini kanıtlaması ve ilgi duydukları projeleri küçük boyutta da olsa hayata geçirmeleri açısından böyle bir projede yer almayı uygun bulduk. Bu anlamda bu şenliğin düzenlemesi için emek sarf eden okulumuzun Fen Ve Teknoloji Öğretmeni Mehmet Yolcu olmak üzere tüm öğretmen ve öğrencilerimize ayrıca bizleri kırmayıp bilim şenliğine ilgi gösteren İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz olmak üzere tüm davetlilere teşekkür ediyorum.” Dedi.

Şube Müdürü İsmail Öner yaptığı konuşmada, “Esendere’yi dışarıdan takip ediyordum. Okulun yapmış olduğu çalışmaların bakanlığa yansımış olması, bu köyden öğrencilerin iyi liselere iyi üniversitelere gitmiş olması mutluluk vericidir. Bundan dolayı size, sizin şahsınıza o dönemde ve şu an çalışan tüm öğretmenlere teşekkür ediyorum. İsmail Tümer ve Ziya Duran arkadaşlarımızın burada çalışıyor olması Esendere için büyük bir şanstır. Sevgili çocuklar bu öğretmenler ve idarecilerle tanışmış olmanız sizin için çok büyük bir şans. Bu köyde doğmuş ve büyümüş olmanız çok büyük bir şans. Şu tepelerde gördüğüm ağaçların her bir ağacın altında kitap okumak için mükemmel bir yer. Sizden rica ediyorum bol bol kitap okuyun. Çünkü bizim kitap okumaktan başka bir çaremiz yok. Kurtuluşumuz ancak kitap okumayla olacak. Birbirimizi yaşatma gayemiz önce okumayla olacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra öğrenciler tarafından hazırlanan bilimsel çalışmaların yer aldığı etkinlik alanı gezildi. Etkinlik, ziyaretçilere yapılan yiyecek ve içecek ikramlarından sonra sona erdi.
Kaynak: İHA