Engelliler Kahvaltıda Doyasıya Eğlendi

Edirne’nin Keşan ilçesinde, Keşan Belediyesi’nce Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen kahvaltıda, Engelliler doyasıya eğlendi.

Engelliler Kahvaltıda Doyasıya Eğlendi
Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde gerçekleştirilen kahvaltıya 300’e yakın engelli ile Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, meclis üyeleri, Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı İsmail Büyükkayhan, Keşan Engellileri Koruma Derneği Başkanı Fatma Öz ve Keşan Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Emine Sönmez ile Keşan ve Uzunköprü rehabilitasyon merkezleri yetkilileri, engelli öğrencileri ve aileleri de katıldılar.

Programda ilk olarak Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı İsmail Büyükkayhan tarafından, Türkmen İlkokulu öğrencilerinin topladığı mavi kapaklar nedeniyle okul yöneticilerine teşekkür plaketi verildi.

Daha sonra konuşan Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan ise, “Keşan Belediyesi olarak her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Engelliler Kahvaltısı’nda bu yıl yine birlikteyiz. Katıldığınız için hepinize teşekkür ederim. Umarım bundan sonraki yıllarda da etkinliğimiz kesintiye uğramadan devam eder. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Gülmek eğlenmek içimizden gelmiyor. Temennimiz bu günlerin de bir an önce gitmesi yönündedir. Engellisi engelsizi biz bu toplumun vatandaşlarıyız. Hepimiz eşit haklara sahibiz. Yeter ki eşit devlet vatandaşlığı haklarına sahip bir sistemi oturtalım. Hedefimizi ona göre geliştirelim, sağlıklı bir toplum olalım. Hepinize afiyet olsun. Gelecek yıl yine burada buluşmak dileğiyle” dedi.

Özcan konuşmasının ardından, dernek başkanları Büyükkayhan, Öz ve Sönmez’e engellilere yaptıkları destek, katkı ve çalışmalar nedeniyle teşekkür plaketi takdim etti.

Dernek başkanları da kendilerini her zaman hatırlayan ve destek veren Özcan’a teşekkür ettiler. Etkinlik, müzik eşliğinde sürdü.
Kaynak: İHA