Başkan Savaş, Samandağ Halkıyla Bir Araya Geldi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ’da Kurtderesi Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Savaş, Samandağ Halkıyla Bir Araya Geldi
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP PM üyesi ve milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Samandağ ilçe Başkanı İbrahim Aydoğan’ın da katıldığı toplantıda alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde karşılanan Başkan Savaş burada yaptığı konuşmada iki yıldır Hatay’da huzur ortamının sağlanması için çalıştıklarını söyledi.

Halkın huzurunun siyasi ranttan önemli olduğunu vurgulayan Savaş, "30 Martta Hatay halkı bir oldu, iri oldu, diri oldu bizlere destek verdi. 30 marttaki sonucun ne olduğunu çok iyi biliyorum. Günde 17 -18 saat çalışıyorum. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir aynı ekibin insanları olarak ile iki aynı müessese gibi değil eş müesseseler olarak çalışıyoruz. Mithat Başkan arıtma tesisinin yüzde 23’nü bitirmişti. Beraber açılışını gerçekleştirdik. Yeni çağ köyünde köprü çalışmamız var. 25000 kişiyi ilgilendiren bir köprü yakında açılışını yapacağız. Genel Başkanımız bir aksilik olmazsa 4 haziran’da Hatay’a gelecek Toplu açılışlar yapacağız. Hatay halkı sadece 30 martta dimdik durmadı. 30 marttan sonrada sükunetini korudu . Yüzyıllardan kalma kardeşlik ortamını koruyacağız. Bu toprakların karıştırılmasına izin vermeyeceğiz. Bir yere fitne girdiği zaman çıkarmak zor olur. Empati ve sempati sevgi dilini korumalıyız. Sadece üç ilçe belediyesi yetmez. Diğer belediyeleri de kazanmalıyız. Soldaki hastalık çabuk birbirine küsme darılma. Biz birlik olmalıyız. Yoksa Bir sürü yüzsüz ortalığı alır. Mithat Başkan zor şartlarda çalışıyor. Biz Samandağ halkının 30 Martta bize verdiği desteğin hakkını vermek için çalışıyoruz. Yüzünüze göz bebeğinize bakacak kadar temiz çalışıyoruz. Başım öne eğildiği gün ben siyaseti bırakırım. Alt yapıyı yapacağız. Bu sene 1500 km asfalt yapacağız. 186 km sahil şeridini 86 işçi ve 2 teken 2 traktör 2 temizlik aracıyla sahili temizliyoruz. Cankurtaranlarla beraber can güvenliğiniz korumak için,sahilde huzurlu bir şekilde denizi kullanmanız için çalışıyoruz. Önce Huzura ihtiyacımız var. Biz elimizden geleni yapıyoruz arkamızda hem sizlerin duasını hem de elini hissetmek istiyoruz” dedi.

Başkan Lütfü Savaş Çevre Yolu, Uzun bağ bölgesinde 15 dönümlük arsa üzerine sebze hali için elinden geleni yapacağını söyledi.

Kaynak: İHA