Başkan Akgün Açıklaması 'Büyükçekmeceli Anneler Aydın Ve Bilinçli'

Büyükçekmece Belediyesi, “Büyükçekmece Anneleri Buluşuyor-2” etkinliğinde bir araya gelen yüzlerce Büyükçekmeceli anne ve anne adayını, hamilelikten çocuğun büyütülmesine kadar geçen süreçte yapılması gerekenler hakkında bilgilendirdi.

Başkan Akgün Açıklaması 'Büyükçekmeceli Anneler Aydın Ve Bilinçli'
Sinanoba Mahallesi, Barış Manço Parkı’nda gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda Büyükçekmeceli anne çocukları ile birlikte katıldı.

Bu tür etkinliklerin sürekli hale getirileceğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece’de yaşayan annelerimiz çok aydın ve bilinçli. Etkinliğimize katılan tüm annelerimiz hamilelik öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken tüm hususlar hakkında bilgi sahibi. Çocuklarınıza iyi bakın. Mümkün olduğu kadar anne sütü verin. Mümkün olduğu kadar doğal ürünlerle beslenin. Hem kendinizi hem bebeklerinizi koruyun. Özellikle hamilelik süresindeki beslenmenize dikkat edin. Kesinlikle sigara ve alkolden uzak durun ki sağlıklı nesilleri birlikte yetiştirelim. Yavrularımız bu ülkeye gelecekte daha güzel daha iyi hizmet etsinler” şeklinde konuştu.

ANNELER VE ÇOCUKLARI DANS ETTİ

Hamile Eğitmeni, Emzirme Danışmanı ve Tüp Bebek Koordinatörü Esra Ertuğrul, “Büyükçekmece Anneleri Buluşuyor” etkinliğine katılan anne adayları ve annelere, hamilelik ve emzirme sürecinde annelerin dikkat etmesi konular hakkında bilgi verdi.

Emzirme dönemindeki annelere süt yapan ürünleri (peynir, yoğurt ve süt) tüketmeleri konusunda uyaran Ertuğrul, annelerin sorularını yanıtladı. Etkinliğin sonunda “Anne ve Bebek Dansı” eğitmenleri İlknur Aslandoğan ve Nur Niyaz Bildik önderliğinde anne ve çocukları dans ederek renkli görüntülere sahne oldu.
Kaynak: İHA