Yunanistan İle Bursa Arasında Ekonomik İşbirliği İçin Adımlar

BESOB ile Halkidiki Ticaret Odası tarafından Yunanistan ile Bursa esnafı arasında ekonomik işbirliğinin güçlenmesi için adımlar atıldı.

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) ile Halkidiki Ticaret Odası tarafından Yunanistan ile Bursa esnafı arasında ekonomik işbirliğinin güçlenmesi için adımlar atıldı.

Mudanya Esnaf Odaları Başkanı Emir Ali Usta'nın davetlisi olarak kente gelen Yunanista'nın Halkidiki kentinin Ticaret Odası Başkanı Glikis Georgios ve Yönetim Kurulu üyeleri, BESOB Başkanı Arif Tak'ı makamında ziyaret etti.

Halkidiki Ticaret Odası Başkanı Georgios, yaptığı konuşmada, ülkesindeki ekonomik krize dikkat çekerek, Bursalı esnaflara ekonomik işbirliği çağrısında bulundu.

Georgios, 'Atalarımızın daha önce burada yaşadığı için başta kültürlerimiz olmak üzere ortak bir çok yönlerimiz var. Zeytin ve zeytinyağı ile süt ve süt ürünleri konusunda üretimimiz oldukça fazla. Uzun bir sahil şeridimiz var. Güzel körfez ve temiz denizlerimiz var. Turizm alanında çok önemli yatırımlarımız var. Gelip yerinde görmenizde yarar var diye düşünüyorum.' diye konuştu.

BESOB Başkanı Tak ise, yaklaşık 90 bin esnafın sorunlarına çözüm bulduklarını belirtti.

Başkan Tak, şöyle konuştu:

'Mesleki eğitimler konusunda önemli çalışmalarımız var. 104 meslek odasının üst kuruluşuyuz. Dünyaya örnek olacak uygulamalar yapmaya çalışıyoruz. Yunanistan ile dost ve kardeş ilişkilerimiz devam ettiği sürece ekonomik işbirliği de sağlanacaktır. İki devlet kardeşçe ilişkileri kurduğu zaman herkes kazanacak. Yalnız esnaf ve sanatkarlar değil, toplum, Yunanistan, Türkiye kazanacak. İlişkiler sağlam olduğu müddetçe ekonomik ilişkiler de rahatlayacaktır.'
Kaynak: AA