Suriyeli Sığınmacı Ailelere Destek Oluyorlar

Merkezi İsviçre'de bulunan Tut Elimi Derneği ile Gezgin Gurmeyiz üyeleri, Hatay'ın Reyhanlı ilçelerine sığınan ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere yardımda bulundu.

Gezgin Gurmeyiz editörü Turgut Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli ailelerin yanında olmaya devem edeceklerini söyledi.

Reyhanlı'da Suriyeli çocukların eğitim gördüğü anaokuluna, oyun parkı kurduklarını anlatan Tunç, 'Çocukların sevinçleri bizleri de mutlu ediyor. Suriyeli yetim miniklerimizin de olduğu okula 2 metre uzunluğunda oyun havuzu kurarak onların bir nebze olsun sevinmelerini sağlamak istedik.' dedi.

Anadolu Ajansı'nın Hayatını Suriyeli kadınlara adadı haberi üzerine de harekete geçtiklerini anlatan Tunç, 'Suriye'nin Hama kentinden 4 yıl önce gelen 45 yaşındaki Meryem Abdülmecit'in hikayesi bizleri duygulandırdı. Evini hasta ve yaralı kadınlara açan bu güzel kardeşimize yardımda bulunmak istedik. Eve 4 ay yetecek gıda, sebze, kahvaltılık temin ettik. Ayrıca 4 çekyat, televizyon ve sandalye yardımında bulunduk.' dedi.

Reyhanlı'ya 8. kez geldiklerini belirten Tunç, burada 5 ailemize de kira desteğinde bulunduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA