Özürlüler Kongresi

Edirne'de düzenlenen kongrede engelli bireylerin yaşadığı sıkıntılar ve çözüm yolları konuşuldu.

Edirne'de düzenlenen Özürlüler Kongresi'nde engelli bireylerin yaşadığı sıkıntılar ve çözüm yolları konuşuldu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Özürlüler Vakfı tarafından Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongrede, Edirne'yi engelsiz bir kent haline getirmek için çalıştıklarını belirtti.

Asıl engelin insanların zihninde olduğunu anlatan Gürkan, ''Kenti planlarken bence başlangıç noktasının beyinde ve yürekte olması gerekiyor. Edirne’de biz, Edirne Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Edirne’de kurulmuş olan 9 engelli derneğimiz hep beraber bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ama şunun da farkındayız. Ne yaparsak yapalım, ne kadar çok şey yaparsak yapalım, asla hepsini yapmış olmayacağız.” dedi.

Özürlüler Vakfı Temsilcisi Songül Göreci ise engelli bireylerin toplumun birer parçası olduğunu aktardı.

Kongrenin, engelli bireylerin yaşadığı sıkıntıların çözümü noktasında etkili olacağını ifade eden Göreci, şunları kaydetti:

''Kongrede yurtiçi ve yurtdışından gelen konuşmacı ve katılımcılarımız, insan hakları ihlalleri, kendi geleceğini belirleme hakkı, cezaevindeki özel ihtiyaç sahiplerinin hakları, savaş ve çatışma ortamının yarattığı engellilik ve diğer konularda çözüm yollarını tartışacak ve uzlaşmacı yollar arayacaklar. Bu kongreleri düzenleme nedenimiz ve çabamız, engelliler konusunda duyarsızlığa karşı olanları bir araya getirmektir. Engellilerin evinden çıktığını kabul etsek bile kapının önünde başlayan zihinsel eziyet, bizleri ve benim gibi olan diğer arkadaşları yapacağı mücadeleden geri çevirmektedir.''
Kaynak: AA