Öğrenciler Hem Temizlik Yaptı Hem Ders

Üniversite öğrencileri, hem temizlik yaptı hem de ormanda ders işledi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencileri, Çankırı'daki bir işletme ve Eldivan Belediyesinin sponsorluğunda geldikleri Bülbülderesi Mesire alanını temizledi. Temizleme çalışmalarına katılan bazı öğretim üyeleri, ormanda temizlik yapan öğrencilere, alanlarıyla ilgili ders anlattı.

Eldivan Belediye Başkanı Nusrettin Gökçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bülbülderesi'nin bölgeye hitap eden bir piknik alanı olduğunu söyledi.

Öğrencilerin böyle bir çalışma yapacağını duyunca çok sevindiklerini kaydeden Gökçer, 'Belediyemiz otobüsleri ile öğrencileri buraya getirdik. Henüz tanıtma aşamasında olduğumuz Bülbülpınarı'nı herkes tanısın istiyoruz. Bugüne kadar temizlik anlamında sahiplenemediğimiz bölgeyi öğrencilerimizin sahiplenmesi bizleri çok mutlu etti. Ellerine sağlık pırıl pırıl yaptılar.' dedi.

İşletme sahibi Mehmet Sevindim ise kendilerinin doğal ortamı çok sevdiğini kaydetti.

Doğal ortamlarda yabancı maddelerle karşılaştıklarında morallerinin bozulduğunu ifade eden Sevindim, 'Biz sürekli dağdayız. Ekolojik yaşam içindeyiz ama dağda yabancı maddeleri gördüğümüzde ruh sağlığımızı sıkıntıya sokuyor. Bu nedenle öğrencilerle birlikte bir proje hazırladık ve doğayı temizledik.' diye konuştu.

Temizliğin ardından piknik yaptıklarını ifade eden Sevindim, 'Üniversitesinin çeşitli bölümlerinden 150 öğrenci ile geldik, çevreyi temizledik. Sonra doğa içerisinde hep birlikte piknik yaptık.' ifadelerini kulandı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Tamer Keçeli de çok anlamlı bir etkinlik olduğunu belirtti.

- Öğrenciler ders yaptı

Temizlik yaparken zaman zaman bazı öğrencilerin ders işlediğini dile getiren Keçeli, 'Bu etkinliğe katıldık. Piknik alanı etrafında güzel kullanımlar olduğu gibi çevre kirliliğini de gözlemledik. Özellikle çevreye zarar veren plastik ve artık maddeleri arkadaşlarla birlikte topladık. Aynı zamanda öğrencilerimize bitkiler hakkında, hayvanlar hakkında uygulamalı bilgiler verdik. Bir nevi derslerimizin uygulaması gibi oldu. Onlar için bu dersler oldukça verimli oldu.' dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencisi Leyla Yılmaz da ekolojik denge açısından doğanın temizliğinin önemli olduğuna vurgu yaptı.

Bölgenin çok güzel olduğunu ifade eden Yılmaz, 'Ekolojik dengeye katkı sağlamak için temizlik yapmaya geldik. Burası çok güzel ve bakılması gereken bir yer. Öğrenci arkadaşlarla birlikte buradaki atıkları temizlemeye geldik. İzmaritleri, çekirdek kabuklarını, pet şişeleri, içki şişelerini temizledik. Çok güzel olduğunu düşünüyorum.' diye konuştu.

Kaynak: AA