Muşlu Öğrenciler, Selim Temurci'yi Ağırladı

İstanbul’un farklı üniversitelerde eğitim gören Muş’lu öğrenciler, bu haftaki sohbet toplantısında Ak Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci’yi ağırladı.

Muşlu Öğrenciler, Selim Temurci'yi Ağırladı
İstanbul’un farklı üniversitelerde eğitim gören Muş’lu öğrencilerin Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı’nda her hafta düzenledikleri sohbetin bu haftaki konuğu Ak Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci oldu. Konuklar arasında; AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Necati Işık, Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Komisyon Üyesi Altuğ Karataş, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Süver, Muş Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri, çok sayıda öğrenci katıldı.

Gençlerle bir araya geldiğinde il başkanlığı görevini unuttuğunu belirten AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr Selim Temurci; gençlerin, sohbette Kut’ül Amare ve Muştak Baba’yı dinlemelerinde büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti.

Sultan Alparslan’ın Romanos Diogenes’ne Malazgirt Ovasında çadırın önünde söylediği sözleri gençlerin unutmaması gerektiğini söyleyen Temurci, “Bugün bu ülkede gençlerin özgüvenine ve gençlerin her şeye sahip çıkmasına her zamandan daha çok ihtiyacımız var. Gençlerden her gittiğim yerde şunu istiyorum iki cihan serveri, Hz Muhammed’in Mekke ve Medine dönemine mutlaka bakın. Orada sahabi olarak bildiğimiz ashabı kiramın yaşlarına bir bakın nerede ise Hz Peygamber’e intiba eden ilk insanların çok önemli bir bölümü Hz Ali’den Hz Ömer’e, Mus’ab Bin Umeyr’e kadar hepsi genç insanlar. İşte bizim siyaset yapma gerekçemizde bu anlamda ilahi kelimetullah, hak ve hakikat yolundan başka bir şey değildir" dedi.

"BU HAREKETİN İÇİNDEN YENİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’LAR ÇIKACAKTIR"

Hz Peygamber’in gençlerle davasına başladığını belirten Temurci, “Ya ben bu şehri alırım ya o beni alır’ diyen Fatih Sultan Mehmet Han’ın şehri İstanbul’da yaşadığımızı unutmayalım. İstanbul bugün sadece bizlerin değil aynı zamanda Muşlularında. 130 binin üzerinde Muşlu İstanbul’da yaşıyor. Bugün Muş’un bir sokağında Türkçe şarkı ve türküler, bir tarafında ise Kürtçe zılgıtlar duyuluyor ise işte bu bizim medeniyetimizin zenginliğini gösterir. Ayeti kerimede de belirtildiği üzere inananlar kardeş ve Müslümanlar bir ümmettir. Bunun haricinde bizi kardeş yapan bizi bir ve beraber yapan başka hiç bir değerimiz yoktur. İnşallah bu hareketin içinden yeni Recep Tayyip Erdoğan’lar, bu ülkeyi geleceğe taşıyacak yeni liderler çıkar. Hepinizin huzurunda bu güzel ortam için de vakıf başkanımıza ve tüm ekibine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"SULTAN ALPARSLAN DİYARI LALELER ŞEHRİ MUŞ’UMUZ İÇİN GÜZEL DÖNÜŞÜMLER ALACAĞIZ"

Muş Vakfı’nın en güzel tarafı, inancı, siyasi düşüncesine bakılmaksızın bütün hemşehrilerimizin gelip kaynaşabileceği ortak bir paydamız olduğunu söyleyen Muş Vakfı Başkanı Dr. Orhan Sami Gültekin, vakıf olarak temel görevlerinin ekonomik durumu müsait olan kişilerden zekat, sadaka ve hayırlarını toparlayıp ihtiyacı olan insanlara aktarmak olduğunu belirtti.

İstanbul’daki Muşlu öğrencilerin vizyonunu artırmak amacıyla haftalık sohbetlerin devam edeceğini söyleyen Gültekin sözlerini şöyle tamamladı: "Akademisyen, büyük iş adamları ve bürokratların da kendi dallarında vakfımıza davet edip konuşmalar yaptırarak öğrencilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu hafta ise AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr Selim Temurci beyi davet ettik. Kendileri de sağ olsun bizleri kırmayıp davetimize icabet ettiler. Kendilerine yönetim olarak kız çocuklarımızın barınma sorunlarını çözmek için bir yurt ihtiyacımızın olduğunu, vakfımızın sabit gelir kaynağı için neler yapılabileceğini ve biliyorsunuz ki önümüz de ki ay mübarek Ramazan ayı. Bu kutlu ayda yardıma muhtaç ailelerimize kumanya yardımı konusunda neler yapabileceğini istişare ettik. Kendileri de sağ olsunlar yoğun programlarına rağmen bizleri kırmayıp davetimize icabet edip temennilerimizi not aldılar umarım Sultan Alparslan diyarı laleler şehri Muş’umuz için güzel dönüşümler alacağız".

Gecede konuklara yöresel Muş yemekleri ikram edilirken, Muş Vakfı Başkanı Gültekin tarafından İl Başkanı Temurci’ye Muş’u simgeleyen lale motifli tablo hediye edildi.
Kaynak: İHA