Modacı Cemil İpekçi Açıklaması

'Dünyadaki insanların yüzde 99,9'unun ruhsal özürlü olduğu bir dönemdeyiz. Farklı görünüşte, farklı ırkta olan insanların birbirini öldürmesi için özürlü olması gerekiyor. Dünyamız şu anda ruhsal özürlülük yaşıyor'

Modacı Cemil İpekçi, dünyadaki insanların yüzde 99,9'unun ruhsal özürlü olduğu bir dönem olduğunu ifade ederek, 'Farklı görünüşte, farklı ırkta olan insanların birbirini öldürmesi için özürlü olması gerekiyor. Dünyamız şu anda ruhsal özürlülük yaşıyor.' dedi.

Türkiye Özürlüler Vakfı tarafından Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde düzenlenen Özürlüler Kongresinde konuşan İpekçi, herkesin her an engelli bir birey olabileceğini anlattı.

Kendisinin de ameliyat sonrası yüzde 40 duyma yetisini kaybettiğini aktaran İpekçi, yaşanabilir bir dünyayı herkes için inşa etmeyi yine insanoğlunun hep birlikte başarabileceğini vurguladı.

İnsanların yaşanabilir bir dünya oluşturması için çabalaması gerektiğini dile getiren İpekçi, şunları kaydetti:

'Biz dünyalıyız, önemliyiz ama aslında bir hiçiz, ziyaretçiyiz. Bu ziyaret sırasında yaşam hakkımız başka yaşam haklarının başladığı ana kadar sınırlıdır. 'Hepsi benimdir' demediğimiz gün hepimizin hayal ettiği ve ölünce gitmeyi istediğimiz cennet, yaşarken sulh içinde yaşadığımız yer hale gelecektir. Zaman zaman belediyelere suç duyurusunda buluyoruz, 'Kapımın önü kirli, geldi, temizlemedi' diye. Ben 68 yaşındayım, 30 yaşıma kadar herkes kendi evinin önünü süpürürdü, evinin önü pis evden kız bile alınmazdı. Yere tükürürsen, yediğini atarsan, evin önünü belediye gelsin süpürsün diye beklersen, beklersin.' diye konuştu.

Kim olduğuna bakmadan herkesin birbirine saygı göstermesinin yaşamı daha kolay kılacağını ifade eden İpekçi, çağdaşlaşmanın, blue jean, hamburger, jöleyle olmayacağını anlattı.

Cemil İpekçi, dünyanın büyük bölümünün ruhi sıkıntılar yaşadığını dile getirerek, şunları söyledi:

'Dünyadaki insanların yüzde 99,9'unun ruhsal özürlü olduğu bir dönemdeyiz. Farklı görünüşte, farklı ırkta olan insanların birbirini öldürmesi için özürlü olması gerekiyor. Dünyamız şu anda ruhsal özürlülük yaşıyor. Bu ruhsal özürlülüğü de dünyalı olmayışımıza bağlıyorum. Herhalde uzaylı denilen varlık biziz çünkü dünya üzerindeki canlılar birbiriyle uyum içerisinde yaşıyor ama bir tek uyumsuz olan varlığı insan olarak görüyoruz.'
Kaynak: AA