Madenci Dedesinin Ve Amcasının Mezarını Elleriyle Yıkadı

Faciadan on beş gün sonra doğan ve maden şehidi dedesi ile amcasının adını taşıyan iki yaşındaki Hüseyin Ferhat Avkaş, bir elinde su testisi bir elinde mendil ile şehitlerin mezarlarını yıkadı.

Madenci Dedesinin Ve Amcasının Mezarını Elleriyle Yıkadı
Manisa’nın Soma ilçesinde 2014 yılında 301 kişinin hayatını kaybettiği kazanın yıldönümünde en büyük acıyı yaşayan aileler maden şehitliğine akın etti. Kimileri mezar başında gözyaşı dökerken, kimileri dua etti.

BİR ELİNDE SU TESTİSİ BİR ELİNDE MENDİL

Şehitlikte bulunan minik Hüseyin Ferhat ise elinde mendili ve su testisi ile herkesin dikkatini çekti. Maden şehidi dedesi ile amcasının adı verilen iki yaşındaki Hüseyin Ferhat Avkaş, şehitlerin mezarlarını yıkadı. Her şeyden habersiz de olsa yüzüne acının hüznü yansıyan Hüseyin Ferhat, bir an olsun dedesi ile amcasının mezarı başından ayrılmadı.

MADEN ŞEHİDİ DEDESİ İLE AMCASININ ADINI KOYDULAR

Hüseyin Ferhat’ın annesi söylenecek hiçbir söz olmadığını, yüreklerinin hâlâ parçalandığını ifade etti.

Babası ve yeğenin acılarını yüreklerinde taşıdıklarını belirten Züleyha Avkaş da, minik Hüseyin Ferhat’ın faciadan 15 gün sonra dünyaya geldiğini, şehitlerinin ismini verdiklerini belirterek "Sözün bittiği yer. Allah’ım kimseye böyle bir acı yaşatmasın bir daha. Biz yaşadık kimseye yaşatmasın” dedi.

Kaynak: İHA