Kartepe Bilgi Evi Öğrencileri TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda

Kartepe Belediyesi Bilgi Evi üyesi minikler, “Bir nesil bilim ile büyüyor” düşüncesi kapsamında ilçedeki TÜBİTAK Bilim Fuarı’nı ziyaret ettiler.

Kartepe Bilgi Evi Öğrencileri TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda
Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında Kartepe Yıldız Entegre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 3 gün süren TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın ziyaretçileri arasında Kartepe Belediyesi Bilgi Evi üyesi öğrencilerde yer aldı.

TÜBİTAK Bilim Fuarı’nı ziyaret eden minikleri Okul Müdür Yardımcısı İbrahim Şen karşıladı. Şen, Kartepe Belediyesi Yunus Emre Bilgi Evi ve Akçakoca Bilgi Evi öğrencilerine fuardaki projeler hakkında bilgi verdi. Şen, “Bilim Fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metodlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu amaç doğrultusunda bilim fuarında, bilginin üretilmesi ve pazarlanması, toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli kriteri haline gelmektedir. Fuara katkı veren ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Bilgi Evi öğrencileri projelerin sergilendiği standları tek tek gezerek, lise öğrencilerinden yaptıkları projeler hakkında bilgiler aldılar. TÜBİTAK Fuarı’nda öğrenciler bilimsel düşünceye olan ilgilerini artırma imkanı buldular. Fuar sayesinde problem becerilerini geliştirme, kabiliyetlerinin farkına varma ve teknolojiyi aktif kullanma hakkında bilgi sahibi olan Bilgi Evi öğrencileri, gezide kendilerine eşlik eden okul idareci ve öğretmenlerine de teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA