Havza Kaymakamı Tanrısever, Karga Mahallesi'ni Ziyaret Etti

Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Karga Mahallesi'ni ziyaret etti.

Kaymakam Tanrısever'e ziyaretinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir ve Ziraat Mühendisi Çağatay Batman eşlik etti.

Karga Mahallesi Şah Zeynep Ana Cem Evi'nde, Tanrısever ve beraberindekiler Muhtar Hasan Ali Uslu ve mahalle sakinleri ile bir araya gelerek mahallenin sulama göleti ile ilgili taleplerini görüştü.

Karga Mahallesi Muhtarı Hasan Ali Uslu, göletin Büyükşehir Yasası öncesi köy tüzel kişiliği tarafından sulama faaliyetlerinde kullanıldığını, şimdi ise köy tüzel kişiliği ortadan kalktığı için göleti Devlet Su İşlerine devretmek istediklerini belirtti.

Uslu, 'Mahallemizde silajlık mısır, ayçiçeği ve mısır gibi mahsuller yetiştirilmekte. Köyün üst tarafı Derinöz Barajı'ndan sulanmakta. Aşağısı ise önceden işletmesi köy tüzel kişiliğinde olan kendi göletimizden yapmaktaydık. Şimdi ise köy tüzel kişiliği ortadan katlığı için mahallemizin aşağı tarafında sulama yapamamaktayız. Bu yüzden göletin Devlet Su İşlerine devrini istiyoruz.' dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir ise mahalle sakinlerinin taleplerini değerlendireceklerini belirtti.

Havza Kaymakamı Tanrısever ise mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyerek, 'Talebinizin yerine getirilmesi için gerekeni yapacağız. Bu arazide sulama yapılması sizlerin ekonomik olarak da güçlenmesini sağlayacaktır.' dedi.

Tanrısever ve beraberindekiler daha sonra mahalleyi gezerek mahalle sakinleri ile sohbet etti ve incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA