Hatay'da 102 Engelli Çakı Gibi Asker Oldu

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen törenle 102 engelli yemin ederek askerlik görevlerini tamamladı.

Hatay'da 102 Engelli Çakı Gibi Asker Oldu
121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı J. Kur. Alb. Erdem Özcan, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Sizlere ihtiyaç duyulması halinde askerlik yemini eden her vatan evladı gibi sizlerde bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz" dedi.

Askerliğin her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görev olduğunu ifade eden Özcan, "Sizler bu giydiğiniz üniforma ve birazdan edeceğiniz askerlik yemini ile tam bir asker olacaksınız. Bugün sizlere kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun bir neferi olarak sizleri aramızdan görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Bir kısmınız doğuştan, bir kısmınız hayatın belirli bir sürecinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kaderin bu cilvesi ile yaşamak zorunda kaldınız. Ancak şunu bilmelisiniz ki, içinizdeki mutluluğu hiç kaybetmemeniz, hayata tutunma yolunda gösterdiğiniz azimle hepimize örnek teşkil ediyorsunuz. Diğer vatan evlatları gibi şanlı bayrağımıza ellerinizi koyup ebediyete kadar sadık kalacağınız askerlik yeminini edeceksiniz. Size ihtiyaç duyulduğunda bu yemini eden her vatan evladı gibi sizlerde bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz. Askerlik yemininiz Yüce Türk Milletine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine, Jandarma Teşkilatına, ailelerinize ve sizlere hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Serinyol 121’inci Er Eğitim Alayı’na sabah saatlerinde aileleri ile birlikte gelen engelliler, burada kısa bir eğitim aldı. Öğlen saatlerinde ise Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, 121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı J. Kur. Alb. Erdem Özcan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ve protokol üyelerinin katıldığı törenle ant içerek temsili askerlik görevlerini sonlandırdılar. Resmi geçit töreninin ardından asker olmanın heyecanını yaşayan engelli vatandaşlar daha sonra aileleriyle birlikte öğlen yemeği yedi.
Kaynak: İHA