Gençlik Koşusu'nun Kazananı Altındağlı Çocuklar Oldu

Altındağ Belediyesi’ne bağlı 16 gençlik merkezinden tam 96 çocuk, Gençlik Koşusu’nda ter döktü.

Gençlik Koşusu'nun Kazananı Altındağlı Çocuklar Oldu
Altındağ Belediyesi tarafından kızlar ve erkekler olmak üzere iki kategoride düzenlenen koşu, Ankara 19 Mayıs Stadyumu Atletizm Sahası’nda gerçekleşti. Öğrenciler, 400 metrelik kulvarı 3’er kişilik gruplar halinde tamamladı. Birincilik kızlarda Güneşevler Gençlik Merkezi’nin, erkeklerde ise Beşikkaya Gençlik Merkezi’nin oldu. Dereceye giren çocuklar, madalyalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Güneşevler Gençlik Merkezi öğrencilerinden Zülal Tokaç, Hilal Deniz Yüceoğlu ve Huriye Sağan’dan oluşan ekip kızlarda ipi göğüsleyen taraf oldu. Bayrak yarışı şeklinde yapılan koşuda rakiplerini geride bırakan Güneşevler Gençlik Merkezi öğrencileri büyük mutluluk yaşadı. Kızlarda ikincilik Aydınlıkevler Gençlik Merkezi’ne giderken, üçüncülük ise Ulubey Gençlik Merkezi’nin oldu.

Zirvenin erkekler kategorisinde ise Beşikkaya Gençlik Merkezi’nden Yusuf Beratcan Dağdelen, Ali Ulman ve Mehmet Ali Akgül, merkezlerini başarıyla temsil ederek zirveye kuruldu. Büyük çekişmeye sahne olan koşuda Aydınlıkevler Gençlik Merkezi ikincilik, Güneşevler Gençlik Merkezi ise üçüncülük elde etti. Yarışmaya katılan tüm çocuklara Altındağ Belediyesi tarafından tişört ve çanta hediye edildi.

“GENÇLİK MERKEZLERİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Güneşevler Gençlik Merkezi’nden Hilal Deniz Yüceoğlu, ekip olarak birinci geldikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Bu koşuya 3 hafta boyunca hazırlandıklarını belirten başarılı sporcu, “Emeğimizin karşılığını aldık” dedi.

Hilal Deniz, gelecek yıl da birinci olmak istediklerini ifade ederek hangi sonuç çıkarsa çıksın kazananın her zamanki gibi Altındağlı çocuklar olduğunu vurguladı.

Erkeklerde birinci olan Yusuf Beratcan Dağdelen ise şöyle konuştu:

“Arkadaşlarım iyi bir performans ortaya koydu. Bu bir ekip işi. Biz de ekip olarak bu koşuyu zirvede tamamladık. Gençlik merkezleri bizler için çok önemli. Burada spor yaparak daha sağlıklı bir hayata kavuşuyoruz. Kötü alışkanlıklardan uzak duruyoruz. Belediye Başkanımıza bize bu imkânı sunduğu için teşekkür ederiz.”
Kaynak: İHA