Geleceğin Hekimleri Beyaz Önlüklerini Giydi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İngilizce ve Türkçe Tıp Üçüncü Dönem öğrencileri için GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenlendi.

Geleceğin Hekimleri Beyaz Önlüklerini Giydi
Törenin açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, insanın dünyaya gelişinden sonra iki çok önemli meslek olduğunu belirtti.

Coşkun, “Sakın ola ki, diğer meslekleri küçümsediğim anlamına gelmesin. Ama bu iki şey çok önemli, bir can bir de hak. Canınız sağlam olacak, yaşayacaksınız ki insan olarak bütün diğer şeyler arkasından gelsin. Bu açıdan tıp son derece önemli. İkincisi ise hak, doğan her insan yaşam hakkı, insan olma hakkı, bir insanın onuruna sahip olmak hakkını da fıtraten birlikte getiriyor. O itibarla o meslek de çok önemli” diye konuştu.

Prof. Dr. Coşkun, “Tıp mesleğine sakın ola ki iyi para kazanırım, statüm olur gibi düşüncelerle geldiyseniz yanılıyorsunuz. Onlarca yıl verdiğiniz emek karşılığında eğer simitçilik yapsanız veya küçük bir işletme kursanız inanın daha fazla kazanırsınız. Ama bu öyle bir meslek ki, kendi içinde iki temel ögeyi birlikte barındırır. Bilgi yüküyle donanımlı olacaksınız. Bu bilgi yükü statik değil dinamik, her gün yenilenen, buradan ayrıldıktan sonra da sürekli yenilemeniz gereken bilgi. İkincisi, insan sevgisini merkezine oturtan bir sanat anlayışı. İşte bu sanat ve bilginin mezcedilmesi halidir ki iyi bir hekimi ortaya çıkarır. O itibarla biz sizi iyi bir hekim yapmak için sonuna kadar bütün arkadaşlarımızla çabalayacağız, çaba göstereceğiz” dedi.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitim ve öğretimini anlatan sunumu sonrası öğrencilere seslenen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, “Zor ve uzun yolun henüz çok başlarındasınız. Ancak zor olduğu kadar kutsal bir mesleğin adaylarısınız. Bu ülke, devlet, anne, babalarınız sizden çok şey beklemekteler. Giyeceğiniz ve belki de hayat boyu çıkarmayacağınız bu ananızın ak sütü gibi temiz önlüklerinize leke sürmeyin, hiçbir zaman sürdürmeyin. Size emek veren hocalarınızı unutmayın. Saygınızı eksiltmeyin. Siz değerli veliler evlatlarınızla gurur duyunuz. Sevginizi, ilginizi, yeterli kontrolünüzü eksik etmeyin” diye konuştu.

Konuşmaların sonrasında Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Gür ve Prof. Dr. Cahit Bağcı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Metin Kılınç, ve çok sayıda öğretim elemanı tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.
Kaynak: İHA