Elazığ'da Anaokulu Öğrencilerine Uygulamalı Trafik Eğitimi Verildi

Elazığ’da anaokulu öğrencilerine akülü araçlarla uygulamalı trafik eğitimi verildi.

Elazığ'da Anaokulu Öğrencilerine Uygulamalı Trafik Eğitimi Verildi
Karayolları Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, anaokulu öğrencilerine Çocuk Trafik Eğitim Pistinde uygulamalı olarak trafik eğitimi verdi. Akülü araçlara binen çocuklar, araç kullanarak trafik ışıkları ve levhaları öğrenirken, neşeli dakikalar geçirdi.

Uygulamalı olarak eğitim vererek farkındalık yaratmaya çalıştıklarını belirten Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli Komiser İzzettin Çelikkıran, "Elazığ Belediyesi’ne ait akülü araçlarla onların trafik içerisinde her zaman bulunduklarına dair bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz gayet mutlular. Özel olarak hazırlanmış pistte araçları sürdürerek ışıkların ve levhaların ne anlama geldiğini basitçe onlara anlatmaya çalışıyoruz. Ayrıca kendilerinin bilebileceği şekilde basit manada trafik bilgilendirmesi yapıyoruz" dedi.

Bu eğitimlerin okul öncesinden başlayarak hayat boyu devam etmesi gerektiğini ifade eden Harput Anaokulu Müdürü Elanur Kolay ise, "Çocuklarımızı trafik konusunda eğitip, geleceğe sosyal sorumluluğu gelişmiş genç bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. Bu amaçla Elazığ Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğünün işbirliği ile okulumuza yaptırılan çocuk trafik eğitim parkında çocuklarımıza eğlenceli bir eğitim ile doğru ve pratik olarak trafik eğitimi veriliyor" diye konuştu.

Eğitimin ardından öğrencilere trafik işaretlerini içeren kalem, cetvel, balon gibi çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA