CHP Heyeti, Cinsel İstismar İddiasının Gündeme Geldiği Nizip Mülteci Kampında

Gaziantep’in Nizip ilçesinde cinsel istismar iddialarının gündeme geldiği mülteci kampı, CHP’li heyet tarafından ziyaret edildi.

CHP Heyeti, Cinsel İstismar İddiasının Gündeme Geldiği Nizip Mülteci Kampında
Nizip çadır kentte temizlik görevlisinin 30 çocuğa yönelik cinsel istismar gerçekleştirdiği iddiası üzerine CHP’li heyet incelemeler yapmak üzere mülteci kampına geldi. CHP heyetinde Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Eskişehir Milletvekili Kemal Okan Yüksel ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ yer aldı. Heyet adına bir açıklama yapan Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, “Basında çıkan bu kampta 30 çocuğa tecavüz edildiği iddiasını araştırmaya soruşturmaya gerçek yanını ortaya çıkarmaya basının eğer bizi kamuoyunu yanıltan bir haberi varsa onu da ortaya çıkarmaya, işin gerçek bütün gerçekliğiyle kamuoyunun önüne sermek üzere buraya geldik” dedi.

Kampın içerisine girdiklerinde ikinci bir kapı ile karşılaştıklarını belirten Gökdağ, “İkinci kapıda sadece güvenlik görevlileri var. Kampın sorumlusu, güvenlik sorumlusu ortada yok. Sadece güvenlik elemanlarıyla karşı karşıya kaldık. Orada milletvekillerinin arabadan inmelerini ve yürüyerek kamp alanına girmemiz gerektiğini söyleyen bir durumla karşılaştık. İçeriye girdik, içeride aynı hava devam ediyor ve orada bizlere söylenen bizi mağdur ailelerle, mağdur çocukların aileleriyle görüştürmeyeceklerini, sadece örnek kampı gezdireceklerini söyleyecekler. Sadece kamptaki örnek yerleri örnek çadırları gezeceğimiz gibi bir anlayışla karşılaştık. Biz buraya turistik bir geziye gelmedik. Biz dünyanın gözü üzerinde olduğu bir kampı, bir mülteci kampını, bir göçmen kampını basında çıkan haberlerden dolayı geldik” ifadelerini kullandı.

Eskişehir Milletvekili Kemal Okan Yüksel ise “Mağdur çocukların ailelerinden doğru ve gerçek bilgileri almaya geldik. Ama içeri de bizlere söylenen mağdurların kendileriyle aileleriyle görüşmemize izin verilmeyeceği, hazırlanmış çadırlarda gezdirileceği yani adeta bir turistik gezi yapılacağı, konuyla ile ilgili bilgileri sadece kamp müdüründen alacağız idi. Biz sağlıklı bilgiler alamayacağımızı düşünerek bu ortamda faydalı Türk halkına gerçek bilgileri aktaracak bir çalışma yapamayacağımızı düşünerek müdürlerin bizlere bilgi aktarma taleplerini reddettik” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA