Başakpınar Mahallesi Doğalgaza Kavuşuyor

Talas Belediyesinin öncülüğüyle Başakpınar Mahallesine doğalgaz projesinin temeli, düzenlenen törenle atıldı. Başakpınarlılar önümüzdeki kış temiz, ekonomik ve çevreci yakıt doğalgazı kullanmaya başlayacak.

Başakpınar Mahallesi Doğalgaza Kavuşuyor
Mahalle meydanında düzenlenen törende konuşan Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Hakkari Çukurca’da şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek sözlerine başladı.

Güney, "Bizler yıllardır şehirlerde doğalgazın nimetlerini gördük. Bugün de kırsal kesim dediğimiz mahallemize doğalgaz temel atma töreninde bulunmanın mutluluğunu, gururunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımız bundan en güzel şekilde istifade edecekler. Özellikle hanım kardeşlerimiz bunu iyi bir şekilde anlayacak." dedi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da sözlerine şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başladı.

Başkan Palancıoğlu, bugünün Başakpınar Mahallesi için önemli olduğunu belirterek, "Başakpınar’a her geldiğimizde özellikle hanım kardeşlerimiz bizden doğalgaz talep ediyordu. Sağ olsun Kayserigaz Genel Müdürümüz 2018 yılına kadar yatırım programlarında yer almamasına rağmen bizleri kırmayarak Başakpınar’a doğalgaz işini hemen programlandırdı." diye konuştu.

Başkan Palancıoğlu, "Talas’ın bir özelliği var" diyerek, bunu şöyle açıkladı: "Talas, başta kaymakamımız olmak üzere bütün kurumlarla kenetlenerek ortak hareket eder hale geldi. İlçemizin gelişmesi, alt ve üst yapısı için gece gündüz çalışıyoruz. Bu birliktelik sadece Talas için değil Büyükşehir Belediyemiz ile de söz konusu."

Başkan Palancıoğlu, "Başakpınar’ın yolları bu yaz alt üst olacak, ama doğalgaza kavuşacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, doğalgazın mahallemize hayırlı olmasını diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora ise, Başakpınar’a doğalgaz gelmesi için yaklaşık 50 kilometrelik altyapı çalışmasının gerçekleşeceğini ifade ederek, "5 milyon TL civarında bir maliyet olacak. Buna karşılık mahallemizde bin 500 konuta hizmet verilecek. Bu güzelliğin, ekonomi ve çevreci yakıtın Başakpınar’a gelmesiyle fizibilitenin olumsuz yanlarını hizmet vererek kapatacağız. Burada bir teşekkürü hak eden varsa öncelikle katkı ve destekleri için belediye başkanımızdır. Çalışmalarımız Kasım ayı gibi bitecek, gelecek kış mevsiminde mahallemiz doğalgaza kavuşacak. Şimdiden hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol, temsili olarak iki boruyu birbirine bağlayan cıvataları sıktı. Kesilen kurban ve dualardan sonra tören destek veren kurumlara plaket verilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA