Bakan Çelik Açıklaması 'Genç Çiftçi Projesine 378 Bin Genç Başvuruda Bulundu'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlayacak programa gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, desteklerden faydalanmak için 378 bin genç çiftçinin başvuruda bulunduğunu söyledi.

Bakan Çelik, genç çiftçi projelerinin desteklenmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında 13 Nisan itibariyle başlayan başvurular 12 Mayıs’ta sona erdi. 1 aylık süre zarfında 378 bin genç çiftçimiz bu proje kapsamında il/ilçe müdürlüklerimize dosya teslimi yaptılar. Bu rakam, genç çiftçilerimizin söz konusu programdan yararlanmak için yoğun ilgisinin olduğunu gösteriyor. Genç çiftçilerimiz proje kapsamında ana hatlarıyla büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, arıcılık, kanatlı, ipekböceği yetiştiriciliği, meyvecilik, seracılık ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konularında müracaatlarını gerçekleştirdiler" dedi.

Ülke genelindeki tüm başvuruların, değerlendirme ve uygulamaların, yazılım sistemi üzerinden anlık olarak Bakanlık merkezinden izlendiğini vurgulayan Bakan Çelik şunları dedi:

"Yapılan başvuruların 370 bini hayvansal üretim, 8 bini de bitkisel ve diğer üretim kapsamında yapıldı. Başvuru dosyaları illerde oluşturulacak Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonları tarafından 21 Mayıs 2016-3 Haziran 2016 tarihleri arasında değerlendirilecek. Bu değerlendirmelerde şehit, gazi, engelli, kadın ve eğitimli genç çiftçilerimize pozitif ayrımcılık yapılacak. Değerlendirme sonunda asil ve yedek listeler belirlenecek olup, bu listeler 4 Haziran ile 10 Haziran tarihleri arasında ilan edilecek. 11 Haziran ile 17 Haziran tarihleri arasında genç çiftçilerimizle hibe sözleşmeleri il ve ilçe müdürlüklerimizde imzalanacak ve projelerin uygulanmasına başlanacak. 3 yıllık bir süreci kapsayan hibe destek programı kapsamında kabul edilen projeler için bu yıl itibariyle 450 milyon liralık bir kaynak kullandırılacak. Projeler, uygulamanın her aşamasında Bakanlığımızın ilgili birimleri tarafından takip ve kontrol edilecek.”
Kaynak: İHA