ADÜ Rektörü Bircan, Bakan Eroğlu Ve YÖK Başkanı Saraç İle Bir Araya Geldi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığında gerçekleşen ve Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da katıldığı Orman, Orman Endüstri, İnşaat ve Çevre Mühendislikleri ile Tıbbi Aromatik Bitkiler eğitimi veren fakültelerin dekan ve yöneticileri ile bir araya geldi.

ADÜ Rektörü Bircan, Bakan Eroğlu Ve YÖK Başkanı Saraç İle Bir Araya Geldi
Programların durumlarının görüşüldüğü toplantı YÖK Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konuşmasına, katılımlarından dolayı Bakan Eroğlu ile fakülte dekanlarına ve üniversite rektörlerine teşekkürlerini sunarak başlayan Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, "Yeni YÖK" olarak yükseköğretim süreçleriyle ilgili tüm konuları sürecin sorumlu ve ilgili kurum, kuruluş ve paydaşları ile çözmeyi çok değerli ve yenilikçi bulduklarını söyledi.

Saraç, ülkemiz için stratejik önem taşıdığını düşündükleri ziraat, orman ve su ürünleri programlarına olan ilginin arttırılması ve özendirilmesine yönelik yakın zamanda kamuoyu ile de paylaşacakları teşvik ve düzenlemelerin olacağının altını çizdi.

Toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yanı sıra ADÜ Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mesut Kırmacı, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş ile Devlet Su İşleri Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu, YÖK Genel Kurul Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan, YÖK Başkan Danışmanları Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, YÖK Genel Sekreteri Süleyman Necati Akçeşme, YÖK Genel Sekreter Yardımcısı Nurettin Çobanoğlu, bazı Bakanlık yetkilileri ve ilgili fakültelerin dekanları ile yöneticileri katıldı.

Kaynak: İHA