10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Günü

Dünya Hareketli Yaşam Günü dolayısıyla Yatağan ilçesinde etkinlik düzenlendi.

Yatağan ilçesinde, '10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Günü'nde hareketli yaşamın önemine vurgu yapmak için ilçe protokolü öğrencilerle egzersiz yaptı.

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Yatağan Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü dolayısıyla Yatağan Kıbrıs İlkokulu bahçesinde etkinlik düzenlendi.

Sağlık Bakanlığının 'Toplumda Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi' kapsamında, ihtiyaç sahibi 14 öğrenciye bisikletin de dağıtıldığı törende konuşan Muğla Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle 2015 yılında Muğla genelinde 530 bisiklet dağıtıldığını söyledi.

Ceyhan, 2016 yılında Muğla'da bin 300 bisikletin dağıtılmasının hedeflendiğini belirterek, 'Sağlıklı beslenme çalışmalarımız kapsamında ülke genelinde ilkokullara yaklaşık 6 milyon 400 bin çocuğa okul sütü ve kuru üzüm programları uygulanmaktadır. Beslenme dostu okul programı ile okul kantinleri için yiyecek ve içecek standartları belirlenmiştir. Tuz azaltma çalışmaları kapsamında, ekmek, salça, peynir, zeytin ve pul biberde tuz azaltılmıştır.' diye konuştu.

Konuşmanın ardından Yatağan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü halk oyunları ekipleri tarafından yöresel oyunlar sergilendi.

İhtiyaç sahibi öğrencilere bisikletleri, protokol üyelerince verildi. Proje kapsamında protokol üyeleri, öğrencilerle egzersiz yaptı. Egzersizin ardından ilçe merkezine kadar kortej gerçekleştirildi.
Kaynak: AA