YYÜ'de Mezuniyet Töreni

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) Edebiyat Fakültesi’nin 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.

YYÜ'de Mezuniyet Töreni
YYÜ Edebiyat Fakültesi 2015-2016 mezunlarını verdi. YYÜ Atletizm Sahası’nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan fakülte hakkında bilgiler vererek, “Dolu dolu geçen 4 yılın ardından artık mezun oluyorsunuz. Yeni bir hayata ilk adımı atmış bulunuyorsunuz. Bu yeni hayatınızın size başarı ve mutluluk getirmesini dilerim” dedi.

Prof. Dr. Taştan’ın ardından öğrencilere ve velilere hitap eden YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ise, terör saldırısını lanetleyerek, “Şehit olan iki polisimize Allah’tan rahmet ve acılı ailelerine de başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

Rektör Vekili Kazankaya, mezun öğrencilerin hayatlarında önemli bir dönüm noktasını aştıklarını belirterek, “Hocalarınız ve bizler sizler için bu kısa dönemde elimizden gelen şeyleri yapmaya çalıştık. Bundan sonra omuzlarınızda daha büyük bir yük taşıyacaksınız. Kendinizi daha donanımlı hale getirin, hedeflerinize ulaşmak için usanmadan çalışın. Bundan sonraki yaşantınızda başarılı olacağınıza inanıyorum. Yolunuz açık olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra fakülte birincisinin yaş kütüğüne plaka çakmasıyla devam eden törende, dereceyle mezun olan öğrencilere protokol tarafından mezuniyet belgeleri verildi.

Van’daki terör saldırısında verilen şehitler nedeniyle eğlence kısmı iptal edilen törene dekanlar, yüksekokul müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA