Tiyatro İle 40 Ney Konseri

Karatay Belediyesi ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Tiyatro Eşliğinde 40 Ney Konseri' Mevlana Kültür Merkezinde dinleyiciler ile buluşuyor.

Karatay Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne bağlı eğitmenlerin ve sürpriz sanatçıların katılacağı 5. Geleneksel 40 Ney Konseri, tiyatro sanatçılarının programıyla başlayacak.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 'Hz. Mevlana’nın ‘Dinle neyden duy neler söyler sana, Derdi vardır ayrılıktan yana’ sözü ile yola çıktık ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile bir program organize ettik. Çok güçlü bir ekip şahane bir konser verecek. 13 Mayıs Cuma günü Saat: 20:00’ da Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda yapılacak olan konserimize tüm halkımız davetlidir.' dedi.

Neyzenlerin çeşitli makamlarda icra edecekleri eserler dinleyicilerin manevi olarak gönüllerine dokunacak. Kültür Bakanlığı ve İstanbul Devlet Türk Müziği Korosundan konsere katılacak M. Sadrettin Özçimi, Ahmed Şahin, Yasin Özçimi ve Muhammet Ceylan gibi önemli sanatçıların yanı sıra Fransa’dan katılacak sürpriz bir isim de Ney konserine eşlik edecek.

Kaynak: AA