Süleymaniye Mahallesinde Kurs Tamamlama Töreni

ESKİŞEHİR – Beylikova ilçesi Süleymaniye mahallesi muhtarlığı ile Süleymaniye Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin ortaklaşa düzenlediği "Ağaç Bakım ve Budamacılık" ile "Arıcılık" kursunun tamamlanası dolayısı ile bir tören düzenlerdi.

Süleymaniye Mahallesinde Kurs Tamamlama Töreni
Törene; Beylikova Kaymakamı Selçuk Haskırış, Beylikova Belediye başkanı Özkan Alp, Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Salih Söğüt, Tarım, Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ömür Ramazan Karasakal, Beylikova İlçe Milli Eğitim Müdürü Faysal Taşdemir ve Beylikova İlçe Halk Eğitim Müdürü Fevzi Demircan katıldı.

Törende konuşan Beylikova Kaymakamı Haskırış, Süleymaniye mahallesinin genç muhtarının atak ve cansiperane çalışmaları ve talepleri sonucu bu kursların açıldığını belirtti.

Haskılıç, "Genç muhtarımıza ve Süleymaniye mahallesinin sakinlerine tarımsal bilgi ve becerilerini artırma isteklerini takdirle karşılıyor, bu örnek davranışlarından ötürü hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Süleymaniye Mahallesi Muhtarı Lütfi Bayraker ise, “Dünyanın teknolojik olarak çok geliştiği günümüzde biz tarımla uğraşan tarımsal üretim ile yaşamını sağlayanlar olarak tarımsal üretimde bilgi birikimimizi yükseltmek ve yaptığımız her tarımsal faaliyeti bilimsel ölçütler ışığında yapmak durumundayız. Babadan dededen kalma yöntemlerle yaşam kalitemizi yükseltemeyiz. Tarımsal üretimimizi ucuz ve verimli yapmak durumundayız bu da bilgi ve bilimsel çalışmayla mümkün" diye konuştu.

Komşu köylerden çok sayıda davetlinin katılımlarıyla gerçekleşen tören sonucu başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Süleymaniye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin katkılarıyla icra edilen yağmur duası ile birleştirilen törende, davetliler öğle yemeğini de hep birlikte yediler.
Kaynak: İHA