Şanlıurfa'da Öldürülen Teröristle İlgili Dikkat Çeken Detay

Şanlıurfa’da polis noktasında yaşanan çatışmada öldürülen teröristle ilgili dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

Şanlıurfa'da Öldürülen Teröristle İlgili Dikkat Çeken Detay
Alınan istihbarat üzerine Şanlıurfa Diyarbakır yolundaki polis uygulama noktasında durdurulmaya çalışılırken lüks otomobille kaçan ve daha sonra yaşanan çatışmada ölü olarak ele geçirilen PKK terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden ve 2008’deki Aktütün Jandarma karakolu baskınını planlayan “Herekol” kod adlı Cüneyt Aydar (29) ile ilgili dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı.

Lüks bir otomobille polis uygulama noktasında geçmeye çalışırken dur ihtarına uymayan teröristler ile polis arasında çatışma çıkmış, çatışmada PKK terör örgütü üst düzey yöneticisi “Herekol” kod adlı Cüneyt Aydar öldürülürken şoförlüğünü yapan İsmail Kaya ise yaralı olarak ele geçirilmişti.

Saldırı sonrası geniş çaplı bir araştırma yapan ekipler, teröristin kimliğini gizlemek için ülkücü bıyığı olarak bilinen bıyık bırakarak iş adamı gibi seyahat ettiğini belirledi. Teröristin nüfus cüzdanındaki fotoğrafında da ülkücü bıyığı olarak bilinen bıyık bıraktığı ve takım elbise giyerek şehirler arasında şüphe çekmeden seyahat edip gittiği yerlerdeki terör örgütü yandaşlarını organize ettiği iddia edildi. Teröristin bazen de yanında bir bayan bulundurarak aile izlenimiz vermeye çalıştığı öğrenildi.

ŞEHİTLERİN KANI YERDE KALMADI

Siirt nüfusuna kayıtlı 1987 doğumlu Cüneyt Aydar’ın PKK’ya 2003’de katıldığı, 2008’de 17 şehit verdiğimiz Aktütün karakoluna düzenlenen saldırının talimatını verip kendisinin de katıldığı öğrenildi. Emniyet yetkilileri Aydar’ın 2008’de bir köy korucusunu, 2009’da Yüksekova’da bir polis memurunu ve 2010’da yine Yüksekova’da bir uzman çavuşu şehit ettiğini tespit etti.

ŞANLIURFA’YA SIZMA GİRİŞİMLERİ ENGELLENİYOR

Diyarbakır, Mardin ve Şırnak’ta kıstırılan PKK terör örgütünün eylem alanını genişletmek için batı illerine sızma girişimleri de yapılan operasyonlarla engelleniyor. Mardin üzerinden Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine geçmeye çalışan PKK’lılar, polis ve jandarmanın operasyonlarıyla engelleniyor. Arazide operasyon yapan jandarma ekipleri teröristlerin kırsal alandan geçişlerinin önünü keserken polis ekipleri de uygulama noktalarında teröristlere göz açtırmıyor. Yaklaşık 200 komando ve askerin, Viranşehir ilçesi kırsalında belli aralıklarla arazi arama ve taraması yaptığı öğrenildi.
Kaynak: İHA