Elinde Baretiyle Babasının Mezarına Koştu

Soma maden faciasında hayatını kaybeden babasını elinde bareti, yüzünde biriktirdiği acısıyla ziyaret eden Enes Cambal, babasının işe giderken sarılışını çok özlediğini belirterek, “Her gün sabah kalktığımda aynı acı, hiç değişmiyor. Dünkü gibi” dedi.

Elinde Baretiyle Babasının Mezarına Koştu
Manisa’nın Soma İlçesi’nde 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın yıl dönümü öncesinde, yüreklerde aynı acı bir kez daha yaşandı. Türkiye’yi yasa boğan faciada, en büyük acıyı ölen 301 madencinin yakınları yaşadı. Acının yıl dönümünde aileler yine mezarlığa geldi. Maden ocağındaki faciada babası İsmail Cambal’ı (53) kaybeden Enes Cambal (16) da acının yıl dönümü öncesi şehit mezarlığına geldi. Elinde bareti, yüzünde iki yıldır biriken acının hüznüyle babasının mezarının başına çöken Enes, dualar okudu.

“HER GÜN SABAH KALKTIĞIMDA AYNI ACI”

Kelimeler boğazında düğümlenen maden şehidi oğlu Enes Cambal, babasını kimi zaman genin bir vakti kimi zaman okul çıkışları ziyaret ettiğini söyledi.

Acısının hiç dinmediğini belirten Cambal, “Bilmiyorum ne söylenirim ne yaparım. Herkes evine kapanıyor, biz evde tek kalıyoruz. Okuldan eve. Boş vakitlerimde buraya geliyorum. Her gün sabah kalktığımda aynı acı ve hiç değişmiyor, dünkü gibi” dedi.

Maden faciası olduğu gün haberi okulda aldığını belirten Cambal, hemen hastaneye gittiğini ve acı haberi aldığını dile getirdi.

“OKU, BENİM GİBİ MADENCİ OLMA DERDİ”

Babasını kaybettikten sonra hayatında birçok şeyin değiştiğini kaydeden maden şehidi oğlu Cambal, babasının vasiyetlerine sıkı sıkı sarıldığını anlattı. Aşçılıkla uğraşan ve ileride aşçı olmak istediğini belirten Cambal, “Babam bana hep ‘Oku kendine bak. Benim gibi madenci olma’ derdi. Her zaman oku diyordu, işe giderken benim gibi oma diyordu” ifadelerini kullandı.

İŞE GİDERKEN Kİ SARILIŞINI ÖZLÜYOR

Babasının yerinin hiçbir şeyin doldurmadığını belirten Cambal, “Babamın işe giderken sarılışını özlüyorum. Her zaman oku diyordu, işe giderken benim gibi olma diyordu" dedi.

Maden faciasının olduğu gün yine babasının kendisine sarıldığını anlatan Cambal, “Sarıldı, annem çantasını verdi. ‘Benim gibi olma, kendine bak. Okulunu eksik etme. Biz köyden geldik okuyamadık oğlum. Ne var ne yok senin için yapıyoruz’ diyordu” diye konuştu.

Yaşanan maden faciasına hala inanamadığını belirten Enes Cambal, “Her şey bazen saçma geliyor bazen çok mantıklı geliyor. Bilmiyorum, devletimiz yine en iyisini bilir. O an ne oldu ne bitti, kim suçlu. Bilmiyorum” dedi.

Kaynak: İHA