Ortaokul Öğrencilerinden Çanakkale Çıkarması

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları öğrencilerin tarih bilincini geliştirmek ve yakın tarihi daha iyi kavramaları amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Çanakkale gezisi düzenledi.

Ortaokul Öğrencilerinden Çanakkale Çıkarması
Çanakkale’nin yanı sıra bölgede bulunan tarihi ve turistik yerlerin yanı sıra Truva ve Assos Antik Kentinde de incelemeler yapan öğrenciler gezilerini tamamlayarak Gaziantep’e döndü. Türkiye’nin çeşitli bölgelerine zaman zaman geziler düzenlediklerini ve amaçlarının Türkiye’nin bütün özelliklerini öğrencilerin kavraması ve bu güzel vatana sahip çıkma duygusunun geliştirilmesi olduğunu ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, “Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 6 ve 7. sınıf öğrencileri Ali Dirgen ve öğretmenleri eşliğinde Çanakkale gezisine katıldı.

Öğrencilerimizin bilgi ve kültür birikimlerini, milli şuur ve tarih bilinçlerini artırmak; şanlı geçmişimizin en büyük destanlarından birinin yazıldığı, vatan, millet ve bağımsızlık adına örnek bir mücadelenin verildiği Çanakkale muharebelerinin yaşandığı yerleri görmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen ve 3 gün süren geleneksel Çanakkale gezisinin ilk durağı, Kabatepe Simülasyon merkezi oldu. Öğrencilerimiz burada kendilerini 3D Teknolojisi ile savaşın içinde hissederek o dönmelerde yaşanan olayları daha iyi kavramışlardır" dedi.

Gezinin ikinci gününde GKV kafilesinin Gelibolu Yarımadasına gittiğini de sözlerine ekleyen Taşlıyar, “Çanakkale gezimizin ikinci gününde düşmanı dize getiren nice kahramanı bağrında misafir eden Gelibolu Yarımadasıydı. Sabah kahvaltısının ardından Kilit bahir Köyü ve Kalesi’ne doğru yol alan Gaziantep Kolej Vakfı öğrenci ve öğretmenleri Mecidiye Tabyasında Seyit Onbaşının gösterdiği insanüstü çabanın karşısında gözyaşlarını tutamadılar. Çanakkale Şehitleri Anıtını gezerken de duygu dolu anlar yaşadılar. Ertuğrul Koyu, Anzak Koyu, Arıburnu ve Anafartalar’da yaşanan kanlı çarpışmalar anlatılırken, vatan sevgisiyle atan bir kalbe hiçbir gücün durduramayacağını anladılar. Conkbayırı ve Atatürk Anıtı ziyareti sonrasında Kemal Yeri bölgesinde tüm şehitlerimiz adına saygı duruşunun ardından İstiklal Marşını okuyarak aziz şehitlerimizi minnetle andılar” dedi.

GKV’LİLER EFSANEVİ KENT TRUVA’YI DA ZİYARET ETTİ.

Truva’da da öğrencilerin incelemeler yaptığını ifade eden Taşlıyar, “Homeros tarafından yazılan iki manzum destandan biri olan İlyada’da bahsi geçen Troya savaşının geçtiği antik kentinde incelemeler yapan öğrencilerimiz burada efsanevi Truva atını da incelediler. Bölgede bulunan en önemli antik kentlerden birisi olan Assos Antik Kentinde de inceleme yapan öğrencilerimiz burada bulunan antik surları, ölüler kenti Nekropolis’i, Assos Antik Limanı, antik tiyatroyu ve Athena Tapınağını gezerek incelemelerini tamamladılar” ifadelerinde bulundu.

TARİHİ BİRE BİR YAŞADIK DUYGULANDIK GURUR DUYDUK

Çanakkale gezisi kapsamında üç günlük gezi yapan öğrenciler, yakın tarihe ait önemli savaşların yaşandığı bölgelerde incelemeler yaparken duygulandıklarını ifade ederek “Bir kez daha atalarımızla gurur duyduk, duygulandık. Tarih kitaplarında okuduğumuz savaşların meydana geldiği atalarımızın düşmana karşı dik duruşunu koruduğu, kahramanlık destanlarımızın yazıldığı bölgeleri tanımak ülkemize ve vatanımıza olan sevgimizi, tutkumuzu bir kez daha arttırmıştır. Bizlere böyle güzel bir imkan sunan GKV Özel Okulları öğretmen ve idarecilerine teşekkür ederiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA