Karnından 7 Kiloluk Kitle Çıkarıldı

Hatay'da yaşayan 63 yaşındaki Şemsiddin Yıldırım'ın karın bölgesinden, 7 kiloluk kitle çıkarıldı.

Şemsiddin Yıldırım karın ağrısı ve karın bölgesinde şişme şikayetiyle yakınları tarafından merkez Antakya ilçesindeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkiklerde, Yıldırım'ın batın bölgesinde, sol böbrek üstü bezinden kaynaklanan ve tüm iç organların sıkışmasına sebep olacak büyüklükte 3 kitle tespit edildi. Hastanenin genel cerrahi uzmanları Op. Dr. Kıvanç Taç ve Op. Dr. Erol Öztürk tarafından yapılan ameliyatla 5, 10 ve 30 santimlik kitleler alındı.

Kitlelerin toplam ağırlığının 7 kilo olduğu bildirildi. .

Ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Kıvanç Taç yaptığı açıklamada, hastanın son aylarda karnında büyüme ve ağrı şikayetiyle hastanelerine başvurduğunu söyledi.

Yapılan kontrollerde kitlelerin, hastanın batın içerisini işgal ettiğini belirlediklerini ifade eden Taç, 'Cerrahi müdahalesini yaptık ve 3 büyük kitleyi başarılı operasyonla çıkarttık. Şu an kitlelerin patolojik incelemeleri yapılıyor ve bu kitlelerin iyi huylu çıkmasını umut ediyoruz. Ameliyattan sonra hastamız da gayretli davrandı. 3 gün içinde hastamızı taburcu etmeyi planlıyoruz.' diye konuştu.

Taç, Yıldırım'ın sağlık durumunun iyi olduğunu da sözlerine ekledi. .

Karnından toplam 7 kilogramlık kitle çıkarılan Yıldırım ise sağlığa tekrar kavuştuğu için mutlu olduğunu ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi.

Kaynak: AA