İzmit Belediyesi Onbinlerce Bisiklet Dağıtıyor

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın bisiklet projesi kapsamında onbinlerce öğrenciye bedava bisiklet dağıtılıyor.

İzmit Belediyesi Onbinlerce Bisiklet Dağıtıyor
Geçtiğimiz 4 yıl içinde 25 binden fazla öğrenciye bisiklet dağıtan İzmit Belediyesi, bu yıl da 5 bini öğrencilere ve 5 bini öğretmenlere olmak üzere 10 bin adet bisiklet dağıtacak. Yaklaşık bir ay önce başlatılan, 8 bine yakın öğrenci ve öğretmenin bisikletlerine kavuştuğu 2016 yılı bisiklet dağıtımlarının Haziran’ın ilk haftasına kadar tamamlanacağı bildirildi.

İzmit Belediyesi’nin bisiklet dağıtım törenlerinde ise büyük bir coşku ve heyecan yaşanıyor. Bisiklet dağıtımlarındaki öğrencilerin coşku ve heyecanına İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da ortak oluyor. Bisiklet dağıtımları kapsamında Tüysüzler mahallesinde bulunan Şehit Öğretmen Erkan Aydın Ortaokulu’nda 36 öğrenci, 31 öğretmen ile Özel Atafen Ortaokulu’nda da 85 öğrenci ve 94 öğretmene bisikletleri teslim edildi. Özel Atafen Orta Okulundaki bisiklet dağıtım törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, okulun kurucu başkanı Mehmet Tüysüz, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç ile okul yetkilileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Dağıtım töreninde konuşan Başkan Doğan, “Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz her zaman her şeyin en güzelini hak ediyor. Çocuklarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuz oluyor. Geçtiğimiz yıl öğrencilerimize bisiklet verirken öğretmenlerimize de söz vermiştik. Bu sene bu sözümüzü yerine getirerek 5 öğretmenimize de bisiklet veriyoruz. Bu öğretmenlerimiz için sembolik bir hediye. Bunu da Türkiye’de ilk defa biz yapıyoruz. Bunu yaparak hem öğretmenlerimize küçükte olsa bir hediye vermiş oluyoruz, hem de onların bisiklete binmelerini sağlayarak, çocuklarımızı bu konuda teşvik etmiş oluyoruz. Öğretmenlerimize, emeklerinden dolayı, ülkemize milletimize verdikleri katkılar için ne kadar teşekkür etsek azdır. Avrupa, bisikleti 30 yıldır kullanıyor, sokaklarda araçtan çok bisiklet var. Bisiklet adeta onların yaşam şekli olmuş. Bisikletle yatıp, bisikletle kalkıyorlar. Biz de bu açığı kapatmak, bisikleti hayatımıza almak için bir çalışma başlattık. Yaptığımız çalışmalarla hızla Avrupa’yla aramızdaki açığı kapatıyoruz. Bisiklet dağıtımlarından, bisiklet yollarına, eğitim pistlerine, akıllı bisikletlere kadar İzmit’i bisiklet şehri yapmak istiyoruz. Belediye Başkanlığı adaylık sürecimde İzmit’i bisiklet şehri yapacağımız söylemiştim. Bisiklete çocuk oyuncağı demişler, dalga geçmişlerdi. Ama dünya öyle demiyor. Şehrimiz, bisiklet kullanımı açısından çok iyi durumda, daha da iyi olacak” dedi.

Bisikletin insan sağlığına, ekonomiye ve çevreye faydalarına da değinen Başkan Doğan, “Bisiklete binen insanlar her zaman daha sağlıklı ve daha mutludur. Bisiklet, insanda mutluluk hormonu sağlayan bir spor dalıdır. Bisiklet ekonomidir, bisiklet sağlıktır, çevreye hiçbir zararı yoktur, çocuklarımız için de güzel bir hediyedir. İzmit Belediyesi olarak ‘İzmit’i Seviyorum Bisiklete Biniyorum’ projesini 7 yıldır yaşatıyoruz. Yaklaşık 20 km bisiklet yolu yaptık. Şehrin dört bir yanına akıllı bisikletleri koyuyoruz. 40 binden fazla öğrencimize bisiklet eğitimi verdik. Bu seneyle birlikte 35 binden fazla bedava bisiklet dağıtmış oluyoruz. Dünyada bunun bir eşi benzeri yok. Biz, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, hükümetimizin çizgisinde çalışıyoruz. Ülkedeki istikrar ve hükümetimizin yürüttüğü başarılı çalışmalar sayesinde çocuklarımız bugün bisikletlerine kavuşuyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA