İzmir'de 'Filistin Günü' Etkinliği

İzmir'de Filistinli öğrenciler tarafından 'Filistin Günü' etkinliği düzenledi.

İzmir'deki üniversitelerde öğrenim gören Filistinli öğrenciler, 'Filistin Günü' etkinliği düzenledi.

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İzmir Bölge Koordinasyon Ofisi'nde düzenlenen programda konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, Türk halkının, kadimden beri Filistin ve Filistinli kardeşlerinin yanında olduğunu belirtti.

Vali Toprak, Türk halkının, Filistin'de yaşayanların refah ve müreffeh içerisinde, iyi bir altyapıda ve huzurlu, güvenli bir şekilde yaşaması için sağlık, eğitim ve diğer alanlardaki tüm katkılarını başından beri sunduğunu ve sunmaya devam ettiğini kaydetti.

Filistin’de yaşanan sıkıntılarda ve ortaya çıkan çatışmalardaki her bir elim olayda Türk halkının da yüreğinin dağlandığını kaydeden Toprak, 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, Filistinli her bir kardeşimizin gelecekte bir ve beraber, bağımsız, daha iyi şartlarda yaşaması için elimizden gelen her katkıyı sağlamaya ve ortaya çıkabilecek her bir olumsuzlukta onu içimizde, vicdanımızda, ahlakımızda, benliğimizde sonuna kadar yaşatmaya söz veriyoruz. Bunun da gereklerini yerine getirmek için daha çok çalışacağız.' ifadelerini kullandı.

Toprak, İzmir’de 9 üniversitede 120'den fazla ülkeden yaklaşık 6 bin yabancı öğrenci bulunduğunu, ilgiyi, sevgiyi, katkıyı, emeği kendilerine ve ülkelerine sunmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Etkinliğe Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Ahmet Berki Dibek, Filistin Büyükelçiliği Müsteşarı Nabeel Al Sarraj da katıldı.
Kaynak: AA