İsrail Başbakanı Netanyahu Açıklaması

'Dünyadaki Yahudiler İsrail’i kendi vatanları kabul edebilirler'.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, 'Dünyadaki Yahudiler İsrail’i kendi vatanları kabul edebilirler.' değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Netanyahu, 'Dünyadaki Yahudiler İsrail’i kendi vatanları kabul edebilirler.' ifadesini kullandı.

Barışa dair bakışını 'İki halka ait iki devlet' olarak açıklayan Netanyahu, Filistin devleti için ise 'Silahlardan arındırılmış ve Yahudi devletini kabul eden Filistin devleti' değerlendirmesini yaptı.

Hemen bugün Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile Kudüs’teki kendi evinde veya Abbas’ın Ramallah’taki evinde görüşmeye hazır olduğunu vurgulayan Netanyahu, Twitter kullanıcılarına bu konuyla ilgili Abbas’a soru yöneltmeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta 2002’de düzenlenen Arap Zirvesi’nde kabul edilen ve İsrail tarafından reddedilen barış girişiminin, İsrail’in 'Dertlerini dikkate alacak şekilde gözden geçirilerek incelenmesinin kayda değer olduğunu' aktaran Netanyahu, 'İsrail’in her daim barışı arayacağını.' bildirdi.

Netanyahu, ABD'de başkanlık için yarışan aday adaylarına ilişkin yorum yapmaktan kaçınarak, 'Teşekkürler, siyasetle ilgili burada yeterince konularım var.' paylaşımında bulundu.

İsrail-Afrika ilişkilerini genişletmeyi planladığına da değinen Netanyahu, Gana, Kenya, Ruanda ve Etiyopya’yı ziyaret edeceğini açıkladı.

'Dışişleri bakanınızın işini tam olarak yerine getirmemesinden korkuyor musunuz?' şeklindeki bir soruya Netanyahu, 'Dışişleri bakanımla her gün konuşuyorum ve her konuyu birlikte görüyoruz.' yanıtını verdi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Filistinli mültecilerin geri dönme hakkına ilişkin soruları ise cevaplamadı.

Kaynak: AA