İşitme Engelli Öğrenci Duyabilmek İçin Destek Bekliyor

Doğuştan işitme ve zihin engelli öğrenci, duyabilmek için hayırseverlerden destek bekliyor.

İşitme Engelli Öğrenci Duyabilmek İçin Destek Bekliyor
Bursa’nın İnegöl ilçesinde Mesudiye İlkokulu özel 8. alt sınıf öğrencisi olan işitme ve zihin engelli Emre Bozkurt, 5 yıldan bu yana kullandığı işitme cihazının bozulması yüzünden üç aydan beri duyamuyor. Duymadığı için eğitimi aksayan Bozkurt, hayırsever yardımı ile alınacak işitme cihazlarını dört gözle bekliyor. Duyamadığı için Süleymaniye Mahallesi’ndeki evlerinden dışarı bile çıkmak istemeyen Emre, 3 aydan beri annesinin sesine hasret kaldı.

Evladının işitme engelli olduğunu 3.5 yaşında yapılan testle öğrendiklerini, oğluna 7 yaşına kadar işitme cihazı alamadıklarını ifade eden çaresiz anne Türkan Bozkurt, “Sosyal güvencemiz yok. Bir hayırsever tarafından alınan işitme cihazını takmamızla oğlum ilk kez 7 yaşında duymaya başladı.

Sonra yine tetkikler yapıldı. Tetkiklerde yüzde 50 oranında zihin engelli olduğu ortaya çıktı” dedi.

5 sene önce alınan cihazların bozulduğunu bildiren anne Bozkurt, “Oğlum cihazların bozulmasıyla 3 aydan beri duymuyor. Maddi imkanımız olmadığı için cihazları alamıyoruz. 10 bin lira değerinde olan iki cihazı alacak durumumuz yok. Eğer cihazlar alınırsa oğlum az da olsa konuşabilecek. Hayırseverlerden ve yetkililerden destek bekliyoruz” dedi.

Anne Türkan Bozkurt, yardım etmek isteyenlerin 0.537 341 45 35 numaralı telefondan kendilerine ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA