Hatay'da Tedavi Gören Öğrenciye Evde Eğitim

Hatay'da kemik uzatması ameliyatı nedeniyle okula gidemeyen 14 yaşındaki Ahmet Dinleyici'ye öğretmenleri evinde ders veriyor Yeniyurt Ortaokulu Müdürü Demir: 'Öğretmenlerimiz, öğle arası ve mesai saatleri sonrasında öğrencimizin evine giderek derslerini veriyor' Ahmet Dinleyici: 'Onların yüzünü kara çıkartmayacağım. Hedefim fen lisesini kazanmak'

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde,bacağından ameliyat olduğu için okula gidemeyen öğrenciye, öğretmenleri evinde ders veriyor.

Dörtyol Yeniyurt Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ahmet Dinleyici (14), kemik uzatması ameliyatı olması nedeniyle 6 aydır okula devam edemiyor. Ahmet Dinleyici'nin 4 öğretmeni büyük fedakarlık yaparak, ders saatleri dışında öğrencinin evine gelip eğitimini sürdürmesini sağlıyor. Yaz tatiline kadar okula gidemeyecek olan Dinleyici'nin, sınavları da evde yapılıyor.

Okul Müdürü Ali Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zeki ve çalışkan bir öğrenci olan Ahmet'in geçirdiği operasyon nedeniyle okulundan uzak kaldığını söyledi.

Öğrencilerinin eğitiminin yarım kalmasını istemedikleri için okul öğretmenleriyle evde eğitimini sürdürmek için kolları sıvadıklarını ifade eden Demir, '7. sınıf öğrencimiz çalışkanlığıyla kendisini kanıtlamıştır. Tedavisi uzun süreceği için okuluna gelemiyor. Öğretmenlerimiz, öğle arası ve mesai saatleri sonrasında, öğrencimizin evine giderek derslerini veriyor.' diye konuştu.

Demir, öğretmenlerin Ahmet'in sınavlarını da evinde yaparak eğitimine devam etmesine katkı sağladıklarını kaydetti.

Baba İsmet Dinleyici de öğretmenlerin, oğlunun eğitimi için evlerine gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu ve onlara teşekkür ettiğini belirtti.

Anne Songül Dinleyici ise oğlunun uzun süreden beri rahatsız olduğunu ve bacağından kemik uzatması ameliyatı geçirdiğini ifade etti.

Oğlunun her gün rüyasında okulunu gördüğünü ifade eden anne Dinleyici, 'Sağ olsunlar, öğretmenlerimiz, oğlumun eğitimi için evimize gelerek derslerini veriyor. Bu sayede oğlum da mutlu oluyor. Ahmet çok başarılı bir öğrenci. Öğretmenlerinin bu fedakarlığı sayesinde oğlumun, eğitimini sürdürerek iyi bir liseye gideceğine inanıyorum.' dedi.

Evinde eğitimini sürdüren Ahmet Dinleyici de öğretmenlerinin tedavi sürecinde kendisini hiç yalnız bırakmadığını dile getirerek , 'Onların yüzünü kara çıkartmayacağım. Hedefim fen lisesini kazanmak.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA