FBI Direktörü Comey Açıklaması

'DAEŞ'e katılan Amerikalıların sayısı azalıyor'.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey, ABD'den DAEŞ saflarına katılmak üzere Ortadoğu ülkelerine giden kişilerin sayısının son bir yıldır azaldığını söyledi.

Comey, bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, FBI olarak 2014'te ve 2015'in ilk yarısında her ay 6 ila 10 arasında Amerikan vatandaşının terör örgütü DAEŞ'e katılmak üzere Ortadoğu'ya gittiğini ya da gitmeye çalıştığını ancak bu rakamın geçen 2015'in yaz aylarından bu yana ortalama olarak ayda bire düştüğünü belirtti.

Amerikalılar için 'örgütün çekiciliğinin' azaldığını ifade eden Comey, DAEŞ'in sempatizanlarını ya da üyelerini bulundukları ülkelerde eylem yapmaları konusunda desteklemesinin de kendileri için bir endişe kaynağı olmayı sürdürdüğünü dile getirdi.

Comey, 'Ancak internette hala varlar ve sıkıntılı kişiler bu yöne kayabiliyor ya da en azından ilgilenebiliyor.' dedi.

FBI yetkililerinin radikalleşme ya da şiddete yönelme ihtimali olabileceği gerekçesiyle yaklaşık bin kişinin dosyasını değerlendirdiği belirtiliyor. FBI, son alarak aralık ayında California'nın San Bernardino kentinde saldırı düzenleyerek 14 kişiyi öldüren kişilerin DAEŞ'ten ilham aldığı değerlendirmesine varmıştı.
Kaynak: AA