Eskişehir'deki 'Küspe İhalesi' Kavgasıyla İlgili Dava

'Küspe ihalesi' nedeniyle çıkan silahlı kavgada, 2 kişiyi öldürdüğü 1 kişiyi de yaraladığı iddiasıyla yerel mahkeme tarafından hakkında verilen 35 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan sanığın cezası 39 yıla çıkarıldı.

Eskişehir'de 2013 yılında 'Küspe ihalesi' nedeniyle çıkan silahlı kavgada, 2 kişiyi öldürdüğü 1 kişiyi de yaraladığı iddiasıyla yerel mahkeme tarafından hakkında verilen 35 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan sanığın cezası 39 yıla çıkarıldı.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Hasan Hüseyin Böyüt (43), olayda hayatını kaybeden Hüseyin Cenik (41) ve Hüseyin Salihoğlu'nun (33) yakınları ile tarafların avukatları hazır bulundu.

Sanık Böyüt, önceki duruşmalarda verdiği ifadeyi tekrar ettiğini belirterek, 'Hasbelkader başıma böyle bir olay geldi. Bunun yaşanmasını istemezdim. Kendimi korumak için hareket ettim. Çok pişmanım.'' dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Böyüt'e, Salihoğlu ve Cenik'i öldürmekten daha önce verilen 16'şar yıl hapis cezasını 18'er yıla çıkardı. Mahkeme heyeti, sanığın İbrahim Karakaş'ı yaralama ve ruhsatsız silah bulundurma suçundan verilen 3 yıllık hapis cezasında ise değişikliğe gitmedi. Daha önce hakkında toplamda 35 yıl hapis cezası verilen sanık Böyüt'ün cezası 39 yıla yükseltildi.

Eskişehir-Mihalgazi karayolu Muttalip mevkisinde 21 Eylül 2013 tarihinde 'küspe ihalesi' nedeniyle çıktığı iddia edilen silahlı kavgada, Hüseyin Cenik ve Hüseyin Salihoğlu olay yerinde hayatını kaybetmiş, kavgayı ayırmaya çalışan İbrahim Karakaş da elinden yaralanmıştı. Olaydan sonda kaçan Hasan Hüseyin Böyüt ise 38 gün sonra teslim olmuş ve tutuklanmıştı.
Kaynak: AA