Engelliler Haftası'nda Engel Tanımayan Gençler Gösteri Yaptı

Zeytinburnu’nda engel tanımayan gençler, Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi’nin (AKDEM) Engeliler Haftası dolayısıyla düzenlediği programda konser ve halk oyunları gösterileriyle büyük beğeni topladı.

Engelliler Haftası'nda Engel Tanımayan Gençler Gösteri Yaptı
Zeytinburnu Belediyesi ve Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) tarafından engelli gençlerden kurulu müzik ve folklor grubuyla Engelliler Haftası’na özel konser ve halk oyunları gösterisi düzenlendi.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu Kent Konseyi Engeliler Merkezi Başkanı Nusret Bozkurt, Büyükçekmece Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdürü Servet Akın ve çok sayıda davetli katıldı.

Program, saygı duruşu ve Büyükçekmece Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencilerinin işaret diliyle İstiklal Marşı’nı okumasıyla başladı.

Ardından sahneye çıkan AKDEM bünyesinde eğitim gören engelli gençlerden oluşan halk oyunları ekibi yeteneklerini sergiledi. AKDEM Müzik grubu ise en sevilen türküleri kendi yorumları ile söylerken, aileler çocuklarının verdiği konseri cep telefonları ile kayıt etti.

“HAYATA TUTUNMALARINA YÖNELİK PROGRAMLAR YAPIYORLAR”

Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi olarak hizmet veren AKDEM’i dua alma projesi olarak nitelendiren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “AKDEM’in engeliler ile ilgili olan birimi dezavantajlı olan kardeşlerimizin ve ailelerin hayata tutunmalarına yönelik programlar yapıyorlar. Eğitici ve sosyal uyum açısından yararlı olacak birçok projeye imza atıyorlar. Engelli kardeşlerimizin neler yapabildiğini bugün burada gördük. Kendisini engelsiz olarak nitelendiren bireylere göre çok daha güzel işler yapabiliyorlar” dedi.

Kaynak: İHA