Elektrik Borcuna En Sadık Bölge 'Trakya'

TREPAŞ Tahakkuk Tahsilat Müdürü Burak Savaş, elektrik faturası tahsilatı noktasında borcuna en sadık bölgenin Trakya Bölgesi olduğunu söyledi.

Elektrik Borcuna En Sadık Bölge 'Trakya'
Trakya Elektrik Perakende Satış A.Ş. (TREPAŞ) yöneticileri TREPAŞ Müşteri Hizmetleri Müdürü Nihat Ülkücü, Satış ve Piyasa İşlemleri Müdürü Taylan Genç ve Tahakkuk Tahsilat Müdürü Burak Savaş, mevzuat gereği yapılan işlemler ile ilgili bilgilendirme, kampanya duyuruları ve basın mensupları ile tanışma toplantısı düzenledi.

"BORCUNA EN SADIK BÖLGE TRAKYA"

Edirne’de bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan TREPAŞ Tahakkuk Tahsilat Müdürü Burak Savaş, elektrik faturası tahsilatı noktasında borcuna en sadık bölgenin Trakya olduğu belirterek, "Trakya Bölgemiz borcuna sadık bir bölge, o yüzden herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Ufak tefek sıkıntılar olabiliyor ama biz bunların üstesinden geldiğimizi düşünüyoruz. Genel anlamda Trakya ödeme konusunda Türkiye’de birinci. Bu konuda son derece saygılı bir müşteri grubumuz var diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

"KAYIP KAÇAK BEDELLERİ YARGITAY’IN DA GÜNDEMİNDE"

Bir basın mensubunun, ’Ödenmeyen faturalar diğer müşterilere yansıtılıyor mu?’ sorusuna Savaş, "Kayıp, kaçak bedelleri dağıtım şirketinin konusu ama kayıp kaçak bedellerinin tahsilatını grubumuz yapıyor. Hatlarda, teknik olarak iletim noktasında bir kayıp söz konusu. Bu konu Yargıtay’ın da gündeminde. Henüz netleşmiş bir konu değil. Ama bizden mevzuat gereği faturalamada, bize yönetmelikte hangi bedelleri almamız gerektiğini söylerse, biz onları almakla yükümlüyüz" şeklinde cevap verdi.

"TRAKYA, TÜRKİYE’NİN İNCİSİ"

Doğu ve Güney Doğu Bölgelerinde, hem kayıp kaçak kullanımın hem de fatura tahsilatı sıkıntılarının Trakya Bölgesi ile tartışılamayacak kadar fazla olduğunu dile getiren Savaş, "Biz de bu konularda basından gördüğümüz kadar bilgiliyiz ama genel itibariyle yayınlanan istatistiklere bakıldığı zaman tabi Trakya Bölgesi ile kıyaslanamayacak kadar kaçak kullanım oranı o bölgelerde var. Bununla ilgili mutlaka ilgili kurumlar tedbirini alıyorlardır. Zaten dediğim gibi Trakya Bölgesi, hem faturalarına sadakat anlamında hem de ödeme anlamında Türkiye’nin incisi" dedi.

"ÜCRET TALEP EDİLİYORSA, YETKİLİ VEZNEMİZ DEĞİLDİR"

TREPAŞ Tahakkuk Tahsilat Müdürü Burak Savaş, elektrik faturası ödemelerinde yetkili vezneler tarafından asla ek ücret tahsil edilmediği uyarısında bulunarak, "Yetkili vezne olup olmadığını ayırmanın tek yolu, sizden ücret talep ediyorlarsa yetkili veznemiz değildir. Buralarda lütfen ödeme yapmayınız. Bu ödemelerle ilgili bizim hiçbir sorumluluğumuz yok. Şayet bu ödemeler bizim hesaplarımıza geçmezse ki benzer durumlar zaman zaman yaşanıyor, elektrik kesintileri gibi durumlara maruz kalabilir vatandaşlarımız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA