Down Sendromlu Serap'ın 'Üniversite' Hayali

Düzce'de koruyucu ailenin bakımını üstlendiği 34 yaşındaki down sendromlu Serap Karaman, Düzce Üniversitesinde bir günlüğüne öğrencilerle derse girerek, hayalini gerçekleştirdi Down sendromlu Karaman: 'Üniversiteye gitmek istiyorum. Gideceğim, öğreneceğim, kitap okuyacağım, rektör hocanın yanına gideceğim. Bu benim hayalim'

TAYYİP HOŞBAŞ - Düzce'de koruyucu ailenin yanında yaşayan down sendromlu Serap Karaman, Düzce Üniversitesinde (DÜ) öğrencilerle aynı sırada ders dinleyerek en büyük hayalini bir nebze de olsa gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı.

Azmimilli Mahallesi'nde koruyucu annesi Sevim Arslan (51) ile 4 yıldır birlikte yaşayan down sendromlu Serap Karaman (34), DÜ'ye giderek, derse girmek istediğini annesine iletti.

Arslan, bunun üzerine DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'a kızının bu isteğini iletti. Rektör Çakar'ın, Arslan'ın isteğini olumlu karşılaması üzerine, Serap'ın üniversitede derse girebilmesi için hazırlıklar tamamlandı.

Daha sonra, Rektör Çakar'ı ziyaret eden Serap Karaman, DÜ Ormancılık Fakültesinde bulunan Dondurulmuş Hayvan Müzesini ve Herbaryumu gezdi.

Ardından DÜ Kütüphanesine gelen Serap, burada kitap okudu. Kendisine verilen kitaplar için Kütüphane Başkanı Havva Pınar Kumral'a teşekkür etti.

İşletme bölümü öğrencileriyle Ticaret Hukuku dersine de katılan Serap, en ön sırada oturarak dersi dinledi. Bir süre öğrencilerle sohbet eden Serap, hem heyecanlandı hem de hayal ettiği üniversiteye gitmenin sevincini yaşadı.

Dersin ardından sınıftaki öğrencilere teşekkür eden Serap, Konferans Salonuna geçerek 'Hemşirelik Hizmetlerinde Toplumsal Cinsiyet Temelli Yaklaşım' konulu konferansa katıldı.

Ziyaretinin ardından yerleşkeden ayrılan Serap Karaman, mutlu olduğunu belirterek, güzel bir gün geçirmesine katkıda bulunanlara teşekkür etti.

- Nerede bir etkinlik varsa oraya gidiyor

Serap'ın gezmeyi çok sevdiğini anlatan koruyucu anne Arslan, Serap'ın nerede etkinlik varsa oraya gitmek istediğini, evde olduğu zamanlarda müzik dinleyip kitap okuduğunu söyledi.

Arslan, Serap'ın isteklerini yerine getirmenin kendisini çok mutlu ettiğini vurgulayarak, 'Bütün etkinliklere beraber gidiyoruz. Onun her hayalini gerçekleştirmek için büyük bir mutlulukla çalışıyorum. Kendisiyle çok güzel zaman geçirip eğleniyoruz. Onun isteklerini gerçekleştirmek, onun mutlu olduğunu görmek bizi de çok mutlu ediyor. Serap'ın en büyük hayali üniversiteye gidip dolaşmak, o sıralarda oturmaktı. Hayalini bir nebze de olsa gerçekleştirdik.' diye konuştu.

- 'Hayalimi gerçekleştirmek için dua ediyorum'

Üniversiteye gitmek istediğini aktaran Serap Karaman, 'Üniversiteye gitmek istiyorum. Gideceğim, öğreneceğim, kitap okuyacağım, rektör hocanın yanına gideceğim. Bu benim hayalim, gerçekleşmesi için dua ediyorum.' dedi.

Karaman, sunucu Beyazıt Öztürk'ün programına da gitmenin hayalleri arasında olduğunu dile getirdi.

Serap'ın hayalini öğrendiklerini aktaran DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise durumu öğrenir öğrenmez Serap ve annesini yerleşkeye davet ettiklerini söyledi.

Bir hayale vesile olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çakar, şunları kaydetti:

'Serap'ın hayalini gerçekleştirmesinde ufak bir vesile olabilirsek anılarının içerisinde bizi de hatırlayabilir ise büyük bir mutluluk duyarız. Üniversitemizde, bir yaşam kesiti görsün, kendi yaşıtlarının, hangi faaliyeti yaptığını, derslere nasıl girip çıktığını, üniversitenin hangi köşesinde hayatlarını nasıl geçirdiklerini görsün istedik. Ümit ediyoruz ki şu anki okulundan sonra bizi kazanacak, gelecek inşallah.'
Kaynak: AA