Didim 2. Amatör Oltacılar Turnuvası Başlıyor

Didim Belediyesi, Didim Ticaret Odası, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Balıkçılığı Koruma ve Geliştirme Derneği öncülüğünde 14-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenecek 2.Didim Amatör Oltacılar Turnuvası geçen sene olduğu gibi bu yılda Didim Altınkum İskelesi’nde gerçekleştirilecek.

Didim 2. Amatör Oltacılar Turnuvası Başlıyor
Turnuvanın Amacıyla ilgili Balıkçılığı Koruma ve Geliştirme Derneği yönetim kurulunda yapılan açıklamada “Didim Amatör Oltacılar Turnuvası; Aydın’ın Didim ilçesinde Amatör balıkçılığın gelişiminde katkıda bulunması, balık tüketiminin teşvik edilmesi, Ege bölgesinin sakin ve huzurlu ortamı Didim bölgesinin tabiat - deniz ürünleri ve avcılık bakımından güzelliklerinin halkımıza sunumu. Amatör balıkçılığın ileri ülkelerdeki seviyeye gelmesi, gençlere olta balıkçılığını aşılamak, Amatör Oltacılıkta dikkat edilmesi gerekenler; Sürdürülebilir balıkçılığın ne olduğunu anlatmak ve uygulanabilirliğini sağlamak; Tarihimizde Amatör Balıkçılık konusunda kitap yazarak gelecek nesillere bilgilerini anlatma görevlerini üstlenmiş akademisyen ve kaptanlarımızı anmak ve yeni nesilleri bilgilendirmek. Denizlerimiz ve sucul hayatı korumak için yapılabileceklerin görsel ve uygulamalı anlatılması, sportif amaçlı su ürünleri avcılığı ve sucul hayatı kamuoyuna tanıtmak, amatörlük ruhunu geliştirmek, çevreye ve yaban hayatına karşı sorumlu bir şekilde yürürlükteki kanun, tüzük, yönetmenlik ve tebliğlere uyulmasını sağlamak, turnuva heyecanı ile olta balıkçılarını bir araya getirerek, onları kaynaştırmak, yarışma kültürü, paylaşım ve yardımlaşma anlayışını geliştirmek amacıyla düzenlenecektir” denildi.

Bu yıl turnuvada ilk gün olan 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü JIGGING (Seğirtme) tekniği ile Av yarışması düzenlenecek. Bu yarışma Türkiye’de daha önce hiç yapılmadığı ve bir ilk olacağı bildirilirken, Jigging tekniği ile düzenlenen yarışmaya Amatör Oltacılar kendi tekneleri ve ekipmanları ile katılacaktır.

Turnuvanın ikinci gününde ise yarışma saat 0900’da başlayıp 15:00’de sona erecek. Jürinin yapacağı değerlendirme neticesinde dereceye girenlere ödülleri verilecek. Ödül töreni sonrasında yarışmacılara ve vatandaşlara ücretsiz balık ekmek dağıtılacak ve ikramlarda bulunulacak.
Kaynak: İHA