Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları EGO ile ASKİ’nin 2015 Malı Yılı Kesin Hesapları, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandı.

Kalem kalem okunan hesap cetvellerinde Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 Mali Yılı Kesin Hesabı’nın reel bütçe içerisindeki gerçekleşme oranı yüzde 96,26 oldu. Ali İhsan Ölmez başkanlığında gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclisi, 2015 Mali Yılı Hesapları’nın görüşülmesi öncesi söz konusu maddelere ilişkin CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya, MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Şimşek ile AK Partili üyeler Ahmet Er ve Mehmet Emin Ayaz’ın konuşmalarıyla başladı.

Konuşmaların ardından Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, arsa satışlarından ihalelerdeki şeffaflığa, projelerden çalışmalara kadar pek çok soruya cevap verdi.

Daha sonra görüşmelerine başlanan Büyükşehir Belediyesi 2015 Mali Yılı Kesin Hesabı kalem kalem okundu. Gelir rakamlarının 4 milyar 377 milyon 843 bin 357 lira 46 kuruş, gider rakamlarının da 4 milyar 139 milyon 317 bin 545 lira 71 kuruş olarak açıklandığı hesabın oylamasına geçildiği sırada ise CHP grubu daha önce “hayır” oyu vereceklerini açıklamalarına rağmen dalgınlıkla “kabul” oyu verdi ve madde oy birliğiyle onaylandı. EGO’nun kesin hesaplarına geçildiği sırada durumu fark eden ve itirazda bulunan CHP’li üyelere seslenen Ali İhsan Ölmez, “Tek tek madde oylamadığımız için böyle bir tablo çıktı. Birçok kaleme ‘evet’, belli kalemlere ‘hayır’ diyeceklerdi. O yüzden kaçırdılar. Ancak hangi başlığın okunduğu, her şey belli. Yeniden oylama yapamayız” dedi.

EGO ve ASKİ’nin 2015 Mali Yılı Kesin Hesapları’nın da kalem kalem okunmasının ve CHP grubunun ret oyuna karşılık AK Parti ve MHP gruplarının “olur” oylarıyla kabul edilmesinin ardından değerlendirmede bulunan Ölmez, “Ankara Büyükşehir Belediye Bütçesi kesin hesabı, elimi vicdanıma koyup partimi bir kenara bırakarak söylüyorum, olabilecek en iyisidir. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Meclis toplantısında ayrıca “Çankaya ilçesi 29216 Ada 8 (eski 4) nolu parselde yap-işlet-devret modeli ile ATG Ankara Tren Garı İşletmeciliği A.Ş. taahhüdü altında yapımı devam eden Ankara Hızlı Tren Garı önünde alt geçit (battı-çıktı) ve köprü genişletmesi gibi sanat yapılarının yer aldığı yol düzenlemesine ait tüm proje üretimleri ve imalatların fen ve sanat kaidelerine uygun olarak TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılması için yetki verilmesi”ne ilişkin Başkanlık Yazısı oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının ardından Büyükşehir Belediyesi’nin Mogan Park Konuk Evi’nde verilen yemekte AK Parti, CHP ve MHP’li üyelerle bir araya gelen Başkan Gökçek, parti grup başkan vekilleriyle birlikte oturdu.
Kaynak: İHA