Büyükelçiyi Makamında Kabul Etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye-Moğolistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Erdoğan, Moğolistan Büyükelçisi Batkhıshıg Badamdorj’ı TBMM deki makamında kabul etti.

Büyükelçiyi Makamında Kabul Etti
Büyükelçi Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Yönetimini yeni dönemde Türkiye - Moğolistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığına ve Yönetimine seçilmelerinden dolayı tebrik etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarete, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Parlamentolar arası Dostluk Grubu Üyesi Milletvekilleri ile Moğolistan Türkiye Büyükelçisi Batkhıshıg Badamdorj ve beraberindeki heyet katıldı.

Türkiye ile Moğolistan arasındaki ticari ve tarihi bağların gelişmesi yönünde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Mehmet Erdoğan’ a şükranlarını sundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Erdoğan, Türkiye - Moğolistan arası ticaret hacminin artırılması yönünde üzerimize düşen görevlerin eksiksiz yerine getirilmesi için gerekli tüm çabaların gösterileceğini söyledi.

TBMM 23. Yasama Döneminde de Türkiye Büyük Millet Meclisi Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevi yapmış olan Mehmet Erdoğan, geçmiş dönemde yapılmış olan çalışmaların bu dönemde de artarak devam edeceğini söyledi.

Moğolistan ile Türkiye arasında tarihi bağların çok eskiye dayandığını bildiren Mehmet Erdoğan, ticaret hacminin artırılması için gerekli tüm adımların atılması için ilgili bakanlıklar nezdinde görüşmelerin devam ettiğini, Moğolistan’a bir Türk Bankası açılması, direkt Uçak Seferi düzenlenmesi, Yaş Meyve Sebze ihracatı ve Hava Kargoculuğu gibi birtakım yeni uygulamaların düzenlenmesi yönünde mutabakata varıldığını, yine yapılan ikili görüşmelerde iki ülke arasında ki tarihi ve ticari ilişkilerin artırılması yönünde Türk iş adamlarımıza gerekli desteğin sağlanması, bürokrasinin kolaylaştırılması ve danışmanlık hizmetleri sağlanması konusunda da her türlü desteğin sağlanacağını söyledi.



Toplantıya Türkiye Büyük Millet Meclisi Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, İçel Milletvekili Fikri Sağlar, Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu katıldı.

Kaynak: İHA