Aydın'da Şeftali Entegre Bahçelerinde Hasat Başladı

Aydın ili genelinde entegre üretim yapılan şeftali bahçelerinde hasat dönemi başladı.

Aydın'da Şeftali Entegre Bahçelerinde Hasat Başladı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü’nce 2016 yılı Bitki Sağlığı Uygulama Programına alınan Şeftali Entegre Mücadele proje çalışmaları Aydın’da bu yıl başladı.

Kuşadası ilçesi Davutlar Mahallesinde 5 üretici ile 8 bahçede 412 dekarlık proje alanda yürütülen çalışmalar sonucunda 485 ton şeftali üretiminin olması bekleniyor.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, ”Entegre mücadele projelerinin amacı İl ve İlçe Müdürlüğündeki teknik elemanlar ile proje dâhilindeki üreticilerin koordineli olarak çalışmalarını sağlamak ve en az girdi ile yüksek verimli, kaliteli ve kalıntısız ürün üretmelerini gerçekleştirmektir. Ayrıca üreticilerin tarımsal faaliyetlerde bulunurken yeni teknikleri kullanmalarını, hastalık ve zararlıları tanımalarını ve bunların mücadele zamanlarını öğrenerek kendi bahçelerinin danışmanı haline gelmeleri amaçlanmıştır. Proje süresince şeftali bahçelerinde görülen başta yaprak bitleri, doğu meyve güvesi, şeftali filiz güvesi, kabuklu bitler, yaprak kıvırcıklığı ve külleme hastalığı ile sezon süresince karşılaşabilecekleri diğer şeftali hastalık ve zararlıların kontrolleri yapılmaktadır. Böylece zararlıların mevsim içindeki ilk çıkışları ve mücadele sezonu boyunca oluşan popülasyon yoğunlukları fonoloji ile uyumlu olacak şekilde izlenerek, üreticilere mücadeleye başlama, devam etme ve son verme zamanları konusunda bilgiler verilmektedir” dedi.

Kaynak: İHA